Advertisement

dosare de daună
Home Administrare flote Asigurări Generali are cel mai mare procent de dosare de daună RCA plătite

Generali are cel mai mare procent de dosare de daună RCA plătite

Societăţile de asigurare au avizat 86.429 de dosare de daună în trimestrul al treilea al anului 2020, cu 52,54% mai multe decât în trimestrul al doilea, a anunțat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), după ce a analizat dosarele de daună aferente poliţelor auto obligatorii (RCA) avizate de asigurători.

Astfel, în trimestrul al treilea al anului 2020, societăţile de asigurare au avizat 86.429 dosare de daună, cu 52,54% mai multe dosare în trimestrul al doilea al anului 2020. Cele mai multe dosare de daună au fost avizate la Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance, respectiv 33.893 de dosare, şi la societatea Euroins România Asigurare Reasigurare, care a înregistrat 31.044 dosare de daună.

Conform ASF, două societăţi de asigurare au cumulat 75,13% din numărul total al dosarelor de daună RCA, avizate în trimestrul al treilea al anului 2020, respectiv City Insurance (39,21%) şi Euroins România Asigurare Reasigurare (35,92%). Celelalte societăţi de asigurare analizate au înregistrat fiecare procente sub 6,03% din numărul total al dosarelor de daună avizate.

Totodată, la nivelul pieţei asigurărilor auto obligatorii, ponderea numărului de dosare de daună avizate în trimestrul al treilea al anului trecut în numărul total al contractelor aflate în vigoare, la data de 30 septembrie 2020, este de 1,37%.

Din punct de vedere al obiectului pretenţiilor de despăgubire formulate în dosarele de daună RCA, avizate în trimestrul al treilea al anului trecut, 76.345 de dosare (88,33%) au fost avizate pentru pagube materiale, 2.100 de dosare (2,43%) au fost avizate pentru vătămări corporale/decese, iar 7.984 (9,24%) reprezintă dosare de regres.

Generali România Asigurare Reasigurare are cel mai mare procent de dosare plătite, respectiv 82,04% din numărul total al dosarelor de daună RCA avizate la această societate în trimestrul III al anului 2020. Cele mai multe dosare nefinalizate au fost înregistrate pentru societăţile Euroins România Asigurare Reasigurare (66,39%) şi SAR City Insurance (56,87%), celelalte societăţi analizate înregistrând ponderi sub 28,44%.

Din punct de vedere al obiectului pretenţiilor de despăgubire formulate în dosarele avizate în trimestrul al treilea al anului 2020 şi plătite până la data transmiterii raportărilor către ASF, 93,54% au fost avizate pentru pagube materiale, 0,90% au fost avizate pentru vătămări corporale/decese, iar 5,56% au fost dosare de regres.

Potrivit ASF, motivele neachitării dosarelor de daună avizate, în trimestrul al treilea din 2020 sunt: 1,82% din dosarele neachitate sunt raportate de societăţi ca fiind dosare aflate pe rolul instanţelor de judecată, iar 98,18% din dosarele neachitate sunt raportate de societăţi ca fiind incomplete.

Din analiza raportărilor transmise de societăţile de asigurare pentru dosarele de daună avizate în trimestrul al treilea al anului 2020 şi plătite în baza Legii 132/2017 pentru pagube materiale rezultă că durata medie de plată este de 20,24 zile/dosar. Totodată, cea mai mică durată medie de plată a fost înregistrată de societatea Uniqa Asigurări, respectiv 2,75 zile/dosar, iar cea mai mare durată medie de plată a fost înregistrată de societatea Euroins România Asigurare Reasigurare, respectiv 36 zile/dosar.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital.

 

CITEȘTE ȘI:

Contractul pentru proiectul Autostrăzii Ploieşti – Braşov va fi semnat în aceasta săptămână

Nokian Tyres lansează noile anvelope de iarnă Hakkapeliitta 10

Franța condiționează intrarea de prezentarea testului PCR negativ

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Plafonarea tarifelor RCA
Asigurări

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024,...

RCA
Asigurări

BAAR: Costurile cu piesele pentru autovehiculele reparate în baza poliţelor RCA au crescut cu 34%

Costurile cu piesele înlocuite pentru autovehiculele reparate în baza poliţelor RCA au...

Menţinerea plafonării tarifelor RCA
Asigurări

Boloş: Menţinerea plafonării tarifelor RCA depinde de analiza pe care o face ASF

Menţinerea plafonării tarifelor RCA va fi decisă în baza unei analize pe...

Mașinile electrice
AsigurăriService

Mașinile electrice sunt implicate mai rar în accidente, dar reparația costă mai mult. Studii

Este mai puțin probabil ca mașinile electrice să fie implicate într-o coliziune...