Tesla devine din ce în ce mai profitabilă. Câștiguri de 331 mil. $ în trimestrul III

Producătorul nr. 1 de mașini electrice a anunțat, miercuri, rezultate record. În pofida pandemiei, compania lui Elon Musk a livrat 139.500 de vehicule în perioada iulie - septembrie, în creștere cu 44% comparativ cu intervalul similar de anul trecut. Tesla este profitabilă pentru al cincilea trimestru consecutiv, dar profiturile sale sunt încă în mare parte legate de vânzarea de credite de CO2 către alți producători de automobile.
Tesla

„Al treilea trimestru a fost cel mai bun din istoria noastră, atât în ​​ceea ce privește producția, veniturile, profitul, cât și fluxul de numerar”, a afirmat Elon Musk, care s-a arătat „mai optimist ca niciodată pentru viitorul Tesla”.

Acesta a prezentat miercuri rezultatele obținute în trimestrul III, subliniind că cifrele arată mai bine decât se aștepta.

Cotațiile acțiunilor Tesla au avansat cu 3% după închiderea Wall Street, contribuind și mai mult la creștere epică a valorii înregistrate de la începutul anului.

Compania californiană a livrat aproximativ 139.500 de vehicule în trimestrul III, o creștere anuală de 44%, ceea ce a determinat avansul cifrei de afaceri cu 39%, la 8,7 miliarde de dolari. Rezultatele sunt cu atât mai spectaculoase cu cât analiștii estimează că vânzările globale de autovehicule vor scădea cu 22% în 2020 comparativ cu 2019.

O jumătate de milion de vehicule Tesla în 2020

După închiderea fabricii sale din Fremont (California) la începutul pandemiei de coronavirus, compania a reluat rapid producția. De asemenea, este mai puțin afectată decât alți producători de recesiunea economică, datorită apetitului din ce în ce mai mare al consumatorilor pentru vehicule electrice. În aceste condiții, Elon Musk și-a reafirmat obiectivul de a produce o jumătate de milion de vehicule anul acesta, stabilit în ianuarie – înaintea pandemiei. „Atingerea acestui obiectiv a devenit mai dificilă”, a recunoscut totuși compania, care va trebui să producă 180.000 de vehicule suplimentare în perioada octombrie – decembrie, cu 30% mai mult decât în ​​al treilea trimestru.

După mulți ani în teritoriul ”roșu”, creșterea volumului contribuie la îmbunătățirea profitabilității. Pentru al cincilea trimestru consecutiv, compania a generat profituri, de data aceasta în valoare de 331 milioane dolari, în creștere cu 131% față de al treilea trimestru din 2019. Profiturile sale sunt legate în principal de triplarea veniturilor din vânzarea de credite de CO2 către alți producători de automobile, care au urcat de la 134 milioane dolari la 397 milioane dolari într-un an. Dar chiar și prin scăderea acestora, firma își îmbunătățește marja din activitate auto. Acesta a urcat de la 18,7% la 23,7% într-un trimestru, conform calculelor firmei Loup Ventures.

Câștiguri de productivitate

„Printre elementele care au avut un impact pozitiv asupra profiturilor se numără vânzările mari, o absorbție mai bună a costurilor fixe și reducerea continuă a costurilor”, subliniază compania într-un comunicat de presă. Tesla și-a sporit productivitatea în special datorită uzinei sale din Shanghai, a cărei activitate a demarat anul trecut. Costul forței de muncă este, de asemenea, mai mic.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Transportul public din Capitală, utilizat doar de 51% dintre locuitori. Sondaj european

Greva generală din Italia va afecta serviciile publice şi private de transport

Începe construcția drumului de legătură DN 5 – Podul Prieteniei

 

 

Adaugati comentariu