Transportul public din Capitală, utilizat doar de 51% dintre locuitori. Sondaj european

În cadrul sondajului privind calitatea vieţii în oraşele europene, coordonat de Executivul comunitar de la Bruxelles, transportul public este preferat de 51% dintre bucureşteni, 47% dintre clujeni şi de 42% dintre locuitorii din Piatra Neamţ.
transportul public

În cadrul cercetării au fost analizate 89 de oraşe europene, România fiind reprezentată de trei municipalităţi, Bucureşti, Cluj şi Piatra Neamţ.

La nivel european, transportul public este preferat de 44% dintre cetăţeni, cel mai scăzut procent fiind înregistrat la Podgorica (Muntenegru) – 24%, iar cel mai ridicat la Londra – 59%.

În ceea ce priveşte calitatea transportului public, doar 53% dintre bucureşti sunt satisfăcuţi de această modalitate de deplasare, spre deosebire locuitorii din Cluj şi Piatra Neamţ, unde 81%, respectiv 75% dintre cetăţeni s-au arătat mulţumiţi.

La nivel european, 73% dintre cetăţeni s-au declarat satisfăcuţi de transportul public, cei mai puţini mulţumiţi fiind la Palermo – 22% dintre locuitori, iar cei mai mulţi, la Zurich – 97% dintre locuitori.

Majoritatea locuitorilor din Bucureşti (82%) consideră că transportul public este accesibil din punct de vedere financiar, la fel cum au declarat şi cei din Cluj (90%). La Piatra Neamţ, ponderea este ceva mai mică, 77% dintre locuitori declarând că îşi permit să folosească această modalitate de deplasare.

La nivel european, 71% dintre locuitori consideră transportul public accesibil din punct de vedere financiar. Cea mai scăzută pondere este la Riga, unde doar 37% dintre locuitori spun că îşi permit să folosească transportul public, iar cea mai ridicată, la Tallinn, unde aproape toată lumea (91%) îşi poate cumpăra bilete sau abonamente.

Sondajul Comisiei Europene mai arată că 67% dintre bucureşteni, 80% dintre clujeni şi 79% dintre locuitorii din Piatra Neamţ consideră că mijloacele de transport public au o frecvenţă bună.

La nivel european, 74% dintre cetăţeni sunt mulţumiţi de frecvenţa mijloacelor de transport. La Neapole, în schimb, doar 18% dintre locuitori sunt satisfăcuţi de acest aspect, iar la Zurich, 94%.

 

CITEȘTE ȘI:

Greva generală din Italia va afecta serviciile publice şi privat de transport

Începe construcția drumului de legătură DN 5 – Podul Prieteniei

Ludovic Orban: Suntem într-un dialog permanent cu Dacia-Renault şi Ford pentru măsuri de sprijin

 

 

Adaugati comentariu