Ludovic Orban: Suntem într-un dialog permanent cu Dacia-Renault şi Ford pentru măsuri de sprijin

Guvernul este interesat să susțină industria auto și a adoptat în acest sens o serie de măsuri de sprijin pentru producţia de autoturisme, a declarat premierul Ludovic Orban, la finalul vizitei efectuate la Uzina Dacia de la Mioveni.
Orban

Potrivit acestuia, Guvernul se află într-un dialog permanent cu Dacia-Renault şi cu Ford privitor la orice fel de măsuri de sprijin pe care le poate adopta.

„Noi am adoptat o serie de măsuri care au venit în sprijinul producţiei de autoturisme, de vehicule, de la măsurile, să spun, active, de tip şomaj tehnic, iar acum programul flexibil de muncă, până la măsuri de stimulare a achiziţiei de automobile de tip Programul „Rabla” şi „Rabla Plus”. De asemenea, am adoptat şi o schemă de ajutor de stat pentru credite pentru capital de lucru şi credite de investiţii pentru marile companii şi, în general, suntem într-un dialog permanent cu Dacia-Renault şi cu Ford privitor la orice fel de măsuri de sprijin pe care le putem adopta, astfel încât să susţinem acest sector vital al economiei româneşti”, a afirmat Ludovic Orban.

Referindu-se la cele mai recente modele lansate, noul Logan și noul Sandero, șeful Guvernului a apreciat dinamismul Dacia-Renault și capacitatea de a genera noi modele și de a le lansa foarte repede pe piață.

”Aceste noi modele arată cât de mult contează cercetarea, proiectarea, arată dinamismul Dacia-Renault, capacitatea de a genera noi modele și de a le lansa foarte repede pe piață. De asemenea, în discuțiile pe care le-am avut cu conducerea Grupului Dacia-Renault, am aflat numai vești bune: că se lucrează la deplină capacitate, ba chiar se lucrează și sâmbăta, că fabrica de aici, din Mioveni, este o fabrică care este capabilă să genereze produse competitive, care au cerere pe piață și care arată reziliența și capacitatea managementului de a putea fructifica toate oportunitățile, chiar în contextul unei crize economice provocate de pandemia de COVID”, a conchis Ludovic Orban.

 

CITEȘTE ȘI:

Cele mai valoroase branduri auto în 2020

Unde se obțin cele mai mari venituri salariale. Studiu Mercer

Criza Covid ameninţă cu falimentul peste 300.000 de firme. Care sunt soluţiile

 

 

Adaugati comentariu