Termenul de depunere a ofertelor pentru Tronsonul 3 de pe Autostrada Sibiu – Pitești, prelungit

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, marţi, că a prelungit, până la data de 20 ianuarie 2022, termenul de depunere a ofertelor pentru procedura de achiziţie publică ”Proiectare și Execuție Autostrada Sibiu – Piteşti, Secțiunea 3: Cornetu – Tigveni", având în vedere numeroasele clarificări care vor fi publicate.Cornetu – Tigveni

”Această decizie va permite ca perioada pentru depunerea ofertelor să fie proporţională cu volumul de informaţii suplimentare care vor fi aduse la cunostinţă operatorilor economici prin clarificările care urmează să fie publicate”, a transmis CNAIR.

Potrivit Companiei de Drumuri, prin această prelungire, ”CNAIR SA are în vedere asigurarea unei competitivităţi şi a unei maturităţi a ofertelor ce vor fi depuse, raportat la complexitatea obiectivului de investiţie”.

Noul termen de depunere a ofertelor a fost stabilit având în vedere faptul că informările privind rezultatul etapei de preselecţie au fost comunicate în data de 01.07.2021, iar termenul iniţial a fost stabilit pentru data de 25.08.2021.

Pentru Lotul 3 Cornetu – Tigveni (37,4 km), valoarea estimată a contractului este de 5,32 miliarde de lei fără TVA, durata acestuia fiind de 14 luni pentru perioada de proiectare, 59 luni pentru perioada de execuţie şi 60 luni pentru perioada de garanţie a lucrărilor.

Principalele lucrări ale acestei secţiuni sunt:95 de poduri și pasaje, un tunel cu două galerii independente în lungime de 1,7 km/ galerie, două noduri rutiere la Cornetu și Văleni și un ecoduct în zona localităţii Călineşti.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de peste 122 de km, este împărțită în 5 tronsoane, va lega Centrul şi Vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Paneuropean.

 

CITEȘTE ȘI:

Vânzările de autoturisme şi utilitare uşoare noi vor crește cu doar 0,7% în 2021. Raport PwC

Grupul Systra a preluat Sws Engineering, cu operațiuni și în România

 

Adaugati comentariu