Termen prelungit cu 5 ani pentru depunerea cererilor de restituire a taxelor auto

Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care prevede prelungirea cu 5 ani a termenului până la care contribuabilii pot depune cererile de restituire a taxelor auto, adică taxa specială, taxa de poluare pentru autovehicule şi timbrul de mediu.
taxelor auto

Potrivit Guvernului, „actul normativ prevede prelungirea cu 5 ani a termenului până la care contribuabilii pot depune cererile de restituire a sumelor reprezentând taxa specială, taxa de poluare pentru autovehicule şi timbrul de mediu”.

„Măsura era necesară având în vedere că legislaţia naţională trebuie armonizată principiilor Uniunii Europene în materie de restituire a taxelor încasate cu încălcarea dreptului unional”, arată sursa citată.

Potrivit legislaţiei, românii au avut termen de doar un an – între 7 august 2017 şi 31 august 2018 – pentru depunerea cererilor de restituire a taxelor auto, în condiţiile în care, pentru restituirea creanţelor fiscale, dreptul de a le solicita se poate exercita în termen de 5 ani, precizează Executivul.

 

 

CITEȘTE ȘI:

De la începutul anului, benzina s-a scumpit cu 40%, iar motorina, cu 51%

A apărut revista FLOTE AUTO, iunie 2022

 

 

Adaugati comentariu