De la începutul anului, benzina s-a scumpit cu 40%, iar motorina, cu 51%

De la începutul anului, benzina s-a scumpit în România cu 40% iar motorina, cu 51%, în timp ce cotaţiile internaţionale au urcat, în același interval, cu 87% la benzină, și cu 120% la motorină, au explicat reprezentanții Consiliului Concurenţei în fața Comisiei economice din Senat.
benzina

Potrivit acestora, piaţa carburanţilor este monitorizată permanent, iar preţurile la benzina și motorina din România urmează cotaţiile internaţionale şi nu există indicii că operatorii de pe această piaţă ar fi încălcat Legea concurenţei.

Reprezentanții Consiliului Concurenței au mai arătat că acelaşi fenomen de creştere a preţurilor se întâlneşte şi în alte state europene, precum şi în SUA, în forme acute, însă în România creşterea este mai mică decât cotaţiile internaţionale.

Pe de altă parte, autoritatea de concurență consideră că în cazul în care actorii din piaţă au aceleaşi preţuri în anumite momente nu înseamnă că s-au înţeles între ei şi au încălcat legea.

Reprezentanții instituției au mai precizat că, din moment ce nu au existat indicii de încălcare a legislaţiei, Consiliul Concurenței nu a putut cere în instanţă efectuarea unor inspecţii inopinate la companiile petroliere.

 

 

CITEȘTE ȘI:

A apărut revista FLOTE AUTO, iunie 2022

Bani de la stat pentru IMM-uri. Trei programe pentru achiziția vehiculelor

 

 

Adaugati comentariu