Ultimele tendinţe din domeniul automotive la „Bosch Future Mobility Day“

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, organizează în data de 19 mai a doua ediţie a evenimentului „Bosch Future Mobility Day” (BFMD) la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca.bosch

Iubitorii de tehnologie, studenţii sau profesioniştii IT, familiile cu copii, precum şi toţi cei care vor să experimenteze ultimele tendinţe din domeniul automotive, sunt aşteptaţi la sediului centrului din strada Someşului 14, în intervalul orar 10:00-17:00.

Scopul evenimentului este de a-i implica pe studenţii pasionaţi de tehnologie într-o competiţie dedicată vehiculelor autonome şi de a prezenta evoluţii tehnologice de ultimă generaţie, într-o manieră cât mai accesibilă publicului larg.

BFMD este organizat de Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, împreună cu fabrica Bosch din Cluj.

„Având în vedere gradul mare de complexitate al concursului, participanţii dezvoltă competenţe necesare unei viitoare cariere în domeniul auto, în special pentru conducerea autonomă. Vrem ca pe viitor acest concurs să fie privit de studenţi ca un prim pas pentru o carieră în dezvoltarea de tehnologii care definesc viitorul mobilităţii”, a spus Dennis Raabe, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj.

În competiţia dedicată studenţilor s-au înscris 22 de echipe de la universităţi tehnice din România şi Moldova. Acestea lucrează de aproximativ cinci luni, împreună cu experţii Bosch, la dezvoltarea de algoritmi de conducere autonomă pentru maşini la scara 1:10.

În 19 mai, maşinuţele vor fi puse în funcţiune pe trasee construite, astfel încât să simuleze condiţii de trafic urban.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

Adaugati comentariu