Advertisement
Telecomunicații CFR
Home Finanţare Leasing operaţional Telecomunicații CFR va utiliza un număr de 8 SUV-uri în leasing operațional

Telecomunicații CFR va utiliza un număr de 8 SUV-uri în leasing operațional

Compania Telecomunicații CFR a încheiat un contract de servicii de leasing operațional pentru utilizarea unui număr de 8 autoturisme tip SUV, pe o perioadă de 48 de luni, cu un rulaj de 25.000 de km/an.

Potrivit rezultatului licitației, publicat în SEAP, serviciile de leasing operațional vor fi furnizate de compania Operațional Autoleasing, la prețul de 863.616 de lei, fără TVA.

Criteriul de atribuire a contractului a fost prețul cel mai scăzut.

”Toate autovehiculele vor avea anul de fabricație 2022 sau 2023, fără rulaj. Numărul de înmatriculare al tuturor autovehiculelor va conține literele TCF în această ordine (în cazul în care nu este disponibil acest grup de litere la serviciul de înmatriculare, Prestatorul va folosi un grup de litere stabilit de comun acord cu Achizitorul). Rata de leasing va fi calculată începând cu data procesului verbal de livrare a fiecărui vehicul în parte, cu avans 0”, se mai arată în anunț.

Telecomunicații CFR arată că achiziția celor 8 mijloace de transport, destinate sucursalelor București, Iași, Galați, Craiova, Timișoara, Cluj și Brașov, este necesară pentru îndeplinirea obiectivelor de investiții, mentenanța rețelei de comunicații și lucrări pe bază de comandă catre firme terțe.

Ce este leasingul operațional

Prin intermediul produsului de leasing operațional, o companie specializată pune la dispoziția firmelor mașinile de care acestea au nevoie pentru a-si derula activitatea, în schimbul achitării unei rate lunare, calculate în funcție de rulajul anual și de durata contractului.

Astfel, compania client plăteste doar pentru ceea ce utilizează, iar la finalul contractului returnează mașinile fără a-și mai asuma riscul de revânzare.

Pentru contractele de leasing operațional nu se solicită avans, sunt percepute chirii fixe pe întreaga perioadă de contract cu condiția ca parametrii (perioada și kilometraj) să rămânî constanți. Garanțiile suplimentare (depozite, bonuri la ordin, scrisori de bonitate) sunt solicitate în mod excepțional, în funcție de bonitatea companiei.

În plus, autovehiculele nu sunt înregistrate ca active în contabilitate, iar, la final, clienții nu trebuie să achite valoarea reziduală.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Producţia naţională de autoturisme a crescut cu 5,4%, în primele cinci luni

Flota Hidroelectrica se ”înverzește” cu 17 autoturisme electrice

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Business Lease
Leasing operaţional

Business Lease promovează vehiculele electrice în cadrul flotelor de afaceri

Vehiculele electrice sunt viitorul mobilității, oferind oportunități inovatoare pentru a reduce emisiile...

ALD
Leasing operaţional

Noul brand ALD | LeasePlan va fi lansat până la sfârșitul anului 2023

ALD | LeasePlan va lansa un nou brand până la sfârșitul anului...

autonom
Leasing operaţional

În primele 6 luni, afacerile Autonom Service au urcat cu 46%, la 350,1 mil. lei

Autonom Services SA, cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, raportează...