Taxa auto, în aşteptare

Guvernul nu a reuşit să găsească, până acum, nicio variantă pentru contribuţia care urma să înlocuiască taxa auto, iar până la găsirea unei formule finale va mai dura, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.
amânare a plății ratelor

Deşi afirmase că forma finală a unei noi taxe de poluare va fi stabilită până la sfârşitul lui 2018, ministrul Mediului spune că nu s-a putut găsi varianta optimă atât din punct de vedere financiar, cât şi juridic şi care să respecte şi principiul „Poluatorul plăteşte”.

„Până la această oră, o formă care să fie agreată, fără niciun dubiu, care să nu aibă repercusiuni mari asupra noastră a tuturor nu s-a găsit. Deci, nu am găsit varianta optimă care să poată să confere, cumulate, toate plângerile şi să nu avem nicio problemă din punct de vedere juridic. În al doilea rând, ne dorim ca acea contribuţie sub deviza „Poluatorul plăteşte” să nu aibă o amprentă financiară importantă asupra noastră. Nu avem o variantă finală. O să mai dureze”, a subliniat Graţiela Gavrilescu.

Recent, ministrul Mediului a susţinut că la noua taxă de poluare specialiştii care lucrează iau în calcul nu numai norma de poluare, capacitatea cilindrică, ci toate componentele „ca să nu avem niciun fel de problemă”.

De asemenea, noua taxă ar urma să aibă la bază studii şi măsurători făcute de Agenţia Naţională de Protecţia Mediului, de Institutul Naţional de Sănătate Publică, dar şi cu ajutorul specialiştilor din industria autovehiculelor şi de la Registrul Auto Român (RAR).

Adaugati comentariu