Advertisement

DN 14A
Home Administrare flote Asigurări Suspendarea activităţii LIG Insurance, prelungită cu 3 luni

Suspendarea activităţii LIG Insurance, prelungită cu 3 luni

Pe baza rezultatelor unei acţiuni de control desfăşurate în prima parte a acestui an, ASF a decis menţinerea interdicţiei de exercitare a activităţii societăţii LIG Insurance pentru o perioadă de încă trei luni, în vederea restabilirii situaţiei financiare şi reîncadrare în indicatorii de prudenţialitate.

Din cauza unui cumul de încălcări ale normelor financiare, contabile şi de management operaţional, LIG Insurance – autorizată pentru asigurări generale – are activitatea suspendată din luna februarie a anului 2015, societatea asumându-şi aplicarea unui plan de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate de ASF.

Evaluarea discutată în cadrul Consiliului ASF, pe baza datelor pe anul 2015, a relevat că, în continuare, LIG Insurance nu dispune de fondurile proprii de bază necesare acoperirii cerinţei de capital minim (MCR), respectiv a cerinţei de capital de solvabilitate (SCR). Drept urmare, Consiliul ASF a dispus ca, în termen de o lună, LIG Insurance să transmită un plan de finanţare pe termen scurt privind aducerea fondurilor proprii eligibile la nivelul necesar respectării cerinţei de capital – MCR.

De asemenea, societatea are la dispoziţie două luni pentru refacerea planului iniţial de remediere, incluzând măsuri care să asigure un nivel al fondurilor proprii eligibile suficient pentru acoperirea cerinţei de solvabilitate – SCR, respectiv să permită îmbunătăţirea profilului de risc în vederea unei reduceri corespunzătoare a necesarului de capital. Termenele de restabilire a indicatorilor MCR şi SCR curg de la data de 20 aprilie 2016.

Totodată, Consiliul ASF a interzis societăţii LIG Insurance să dispună liber de plasamentele financiare, terenurile şi clădirile pe care le deţine.

LIG Insurance a fost inclusă anul trecut în exerciţiul BSRE de auditare independentă a 21 de societăţi de asigurare cu cote de piaţă reduse. Rezultatul auditului a arătat că LIG Insurance nu respecta cerinţele de solvabilitate nici măcar conform regimului Solvabilitate I, cu atât mai puţin potrivit regimului Solvabilitate II, intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016. De asemenea, LIG Insurance nu respecta nici prevederile referitoare la acoperirea rezervelor tehnice cu active admise.

LIG Insurance are în portofoliu şi asigurări CASCO, atât pentru companii, cât şi pentru persoane fizice.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Plafonarea tarifelor RCA
Asigurări

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024,...

RCA
Asigurări

BAAR: Costurile cu piesele pentru autovehiculele reparate în baza poliţelor RCA au crescut cu 34%

Costurile cu piesele înlocuite pentru autovehiculele reparate în baza poliţelor RCA au...

Menţinerea plafonării tarifelor RCA
Asigurări

Boloş: Menţinerea plafonării tarifelor RCA depinde de analiza pe care o face ASF

Menţinerea plafonării tarifelor RCA va fi decisă în baza unei analize pe...

Mașinile electrice
AsigurăriService

Mașinile electrice sunt implicate mai rar în accidente, dar reparația costă mai mult. Studii

Este mai puțin probabil ca mașinile electrice să fie implicate într-o coliziune...