Advertisement

Consiliul Concurenței
Home Administrare flote Fiscalitate Supraacciza pe carburanţi nu va mai fi eliminată din 2016, ci din 2017

Supraacciza pe carburanţi nu va mai fi eliminată din 2016, ci din 2017

În cadrul discuţiilor tehnice care au avut loc între reprezentanţii partidelor parlamentare cu privire la reexaminarea Codului fiscal, s-a decis amânarea cu un an a măsurii de eliminare a supraaccizei pe carburanţi, aceasta urmând să fie aplicată din 2017, nu din 2016, aşa cum era stabilit iniţial.

Potrivit ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, cele două măsuri propuse de PNL, amânarea cu un an a eliminării supraaccizei pe carburanţi şi reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi la 19% de la 1 ianuarie 2017, au fost agreate de reprezentanţii partidelor politice.

supraacciza-pe-carburanti-nu-va-mai-fi-eliminata-din-2016-ci-din-2017-floteautoŞeful Finanţelor a precizat, însă, că ţinta de deficit bugetar de 1,2% nu va putea fi atinsă nici acum, după aplicarea acestor măsuri de amânare.

„Cifrele de astăzi, în urma discuţiei pe cele două măsuri, sunt aproximative, undeva la 0,5 — 0,6% este reducerea deficitului estimat de noi iniţial, adică în jurul cifrei de 2%. (…) Deci, nu ne vom încadra în acea ţintă de 1,2% impactul fiscal”, a punctat Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că impactul bugetar al eliminării taxei pe construcţii speciale este de 1 miliard de lei, în timp ce impactul eliminării supraaccizei va fi de 2,7 miliarde de lei, fără TVA.

Ministrul Finanţelor a mai spus că în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii partidelor politice s-a solicitat ca Guvernul să facă trimestrial în Parlament o informare cu privire la modul în care se realizează execuţia bugetară, astfel încât parlamentarii să ştie exact că ţinta de deficit este respectată.

El a arătat că aceste modificări vor fi discutate şi cu partenerii internaţionali.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

electrice
Fiscalitate

Statele Unite vor crește taxele la importurile de vehicule electrice din China, de la 25% la 100%

Președintele SUA, Joe Biden, a luat o decizie radicală, anunțând o întărire...

Comisia Europeană
Fiscalitate

Noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

Prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfurile de import (valoarea de...

AI
Fiscalitate

Cum vor ajuta soluțiile AI în procesele de optimizare fiscală ale companiilor?

Apariția soluțiilor de inteligență artificială (AI) este privită, cel puțin în domeniul...