SUA face cinste cu Renault Duster poliției ucrainene

Nu mai puín de 66 de unități Renault Duster a primit poliția ucraineană de la ambasada SUA. Acestea vor fi folosite în zonele rurale, de către agenții locali.
Renault Duster poliția Ucraina floteauto.ro

De obicei, înnoirea flotei mașinilor de poliție se face din fondurile bugetului național. Totuși, în cazul de față, vorbim despre o donație. Astfel, statul nord-american, prin intermediul amabasadei sale în Ucraina, a dat gratis poliției rurale din țara vecină o flotă de 66 de Renault Duster noi.

”Programul nostru deja a ajutat poliția ucraineană să aleagă 251 de ofițeri pe care i-am antrenat și i-am echipat, și care actualmente servesc 164 de comunități locale din 7 regiuni aflate în Ucraina. În total – peste 2 milioane de cetățeni sunt serviți de acești ofițeri”, a spus ambasada americană.

Ambasada SUA și Poliția Națională din Ucraina nu sunt la prima colaborare: alte 56 de autospeciale au fost livrate anterior, actualmente făcând parte din flota poliției ucrainene.

Ce știm despre flota de Renault Duster

Din păcate, nu avem date legate de motorizările exemplarelor Renault Duster, dar în imaginea cu acestea aflate pe platforma de lângă sediul poliției, putem observa că au primit inclusiv anvelope de schimb pentru iarnă, încărcate în portbagaje.

Mai putem observa și lipsa proiectoarelor de ceață, în combinație cu barele de protecție vopsite în culoarea caroseriei, semn că flota de SUV-uri Renault ar putea fi formată din unități în echiparea intermediară Life.

Renault Duster poliția Ucraina floteauto.ro

Pe piața sovietică, Renault Duster Life poate fi dotat cu motor 1.5 dCi (4×4), 1.6l aspirat (4×2 și 4×4), precum și cu un benzinar aspirat de 2.0 litri de 145 CP, în versiune 4×4, cu transmisie manuală sau automată.

Și mai incert rămâne motivul pentru care americanii au decis să investească în forțele de ordine ale statului ucrainean, aflat la granița cu cel mai mare rival, Rusia. În România nu există astfel de cadouri, poliția cumpărându-și peste 300 de autospeciale din bugetul de stat.

 

sursa: autocentre.ua

Adaugati comentariu