Un număr de 78 de studenţi din Bucureşti, Cluj, Galaţi, Iaşi şi Suceava au luat parte la una dintre cele trei componente ale competiţiei Electro-Mobility – Embedded, Hardware sau Software, organizată de Continental Iaşi.
Aflată la cea de-a 13-a ediţie, competiţia studenţească Electro-Mobility Embedded a avut ca principală temă şi anul acesta conducerea autonomă.
Viziunea pe 5 ani a competiţiei este clădită în jurul conducerii autonome şi a nivelurilor de automatizare definite de industrie, unde nivelul 0 reprezintă absenţa oricărui sistem de asistare la condus, iar nivelul 5 reprezintă automatizarea maximă, unde nu mai este necesară existenţa unui subiect uman pentru a monitoriza sau controla deplasarea vehiculului.
„Etapa Electro-Mobility Embedded de anul trecut a introdus primele elemente ce asigură nivelul 1 spre 2 din conducerea autonomă, anume concurenţii au dezvoltat maşini electrice cu asistare la menţinerea benzii de circulaţie, oprire/evitare în caz de obstacole, recunoaşterea semnelor de circulaţie. Anul acesta am trecut la următorul nivel. Concurenţii au avut provocarea ca maşinile lor să se conducă singure în elemente de trafic semaforizat sau cu alţi participanţi la trafic. În următorii ani, complexitatea proiectului va fi mai ridicată”, a spus Rareş Antăluţ, preşedintele juriului.
În paralel s-au desfăşurat alte două competiţii: Electro-Mobility Software, în care un grup de studenţi a avut sarcini de programare şi Electro-Mobility Hardware în care studenţi ieşeni au fost provocaţi să construiască pe loc un circuit electric.
Citeşte articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro
Comentați?