Advertisement

leasing operațional
Home Finanţare Leasing financiar Știi ce înseamnă un leasing auto și cum îl poți folosi? Obține mașina mult dorită fără să apelezi la bănci!

Știi ce înseamnă un leasing auto și cum îl poți folosi? Obține mașina mult dorită fără să apelezi la bănci!

Știi ce înseamnă un leasing auto și cum îl poți folosi? Obține mașina mult dorită fără să apelezi la bănci! Ai nevoie de o mașină, dar nu dispui de suficienți bani pentru a-ți cumpăra una nouă? Nicio problemă, pentru că alegând un leasing potrivit, te poți bucura de libertatea în mișcare de care ai nevoie, mai ales în condițiile actuale, de pandemie. Această variantă este una excelentă, întrucât te ajută să eviți creditele bancare, care pot fi destul de costisitoare și pentru care trebuie să îndeplinești o listă lungă de termeni și condiții.

Ce este leasingul auto?

Atunci când vrei să obții un autoturism printr-un leasing, trebuie să începi prin a ști că este vorba despre un produs financiar care îți permite să cumperi o mașină sau să beneficiezi de ea pentru o anumită perioadă, urmând că abia la finalul contractului încheiat cu firma pe care o alegi să devii proprietar 100%. Mai mult, este important să știi că ai posibilitatea de a alege dintre următoarele tipuri de leasing-uri, care sunt foarte populare în rândul consumatorilor:

  • leasing financiar – presupune participarea a 3 părți: finanțatorul, furnizorul și utillizatorul. Cu ajutorul acestui tip de lesing, poți alege mașina pe care și-o dorești și poți negocia prețul pe care să îl plătești, iar finanțatorul o achiziționează și ți-o oferă printr-un contract atent redactat. Ulterior, vei plăti rate pentru perioada aleasă de tine, care poate varia de la 12 până la 84 de luni;
  • leasing operațional – prin intermediul acestui leasing, obții riscurile și beneficiile dreptului de proprietate, însă nu ai posibilitatea de a valorifica mașina la valoarea ei reziduală: o poți utiliza pentru o anumită perioadă de timp.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a obține un leasing?

În ceea ce privește condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru accesarea leasing-ul dorit, ele sunt diferite, în funcție de furnizorul pe care îl alegi. Printre cele mai importante elemente pe care trebuie să le știi se numără următoarele:

  • perioada de finanțare – poate varia între 12 și 84 de luni;
  • trebuie să achiți un avans, care poate porni de la 10% și poate ajunge până la 60% din valoarea bunului pe care ți-l dorești;
  • este important să te asiguri că mașina pe care o vrei are o valoare reziduală care se încadrează în anumite standarde;
  • trebuie să poți achita dobanda impusă de furnizor.

Ce trebuie neapărat să conțină contractul pe care îl semnezi?

După ce ai ales atât mașina preferată, cât și tipul de leasing prin care vrei să o obții, este esențial să știi care sunt principalele detalii pe care să le cauți în contract, astfel încât totul să fie în regulă. De exemplu, trebuie să te asiguri că în documentul pe care îl semnezi este definit clar tipul de leasing ales și ce presupune acesta, care este bunul pe care îl obții, alături de caracteristicile lui de identificare, precum și valoarea ratelor lunare pe care le vei achita. Mai mult, contractul trebuie să includă și datele scadente, pe care trebuie să le respecți, precum și clauzele privitoare la obligația asigurării autoturismului, dar și suma totală pe care te obligi să o achiți până la încheierea perioadei contractuale.

Ce tipuri de mașini poți cumpăra cu ajutorul unui leasing auto?

Mulți oameni consideră că leasing-urile pot fi folosite doar pentru a se bucura de autoturisme noi, însă acest lucru nu este deloc adevărat. Daca ai pus ochii pe o mașină la mâna a doua, care îndeplinește toate condițiile pe care le cauți la un astfel de bun mobil, atunci trebuie să știi că îl poți obține printr-un leasing operațional sau financiar, în funcție de care este varianta cea mai bună pentru tine.

Indiferent dacă optezi pentru autoturisme noi sau mașini second Germania: https://auto-leasing.ro/masini-second-hand/, leasing-ul îți vine în ajutor atunci când nu dispui de bani cash pentru investiția dorită. Asigură-te că citești foarte bine condițiile pe care trebuie să le îndeplinești și că ulterior vei respecta toate datele scadente la care trebuie să plătești ratele. Citește cu atenție termenii și condițiile de pe Auto-leasing.ro, pentru a te bucura cât mai ușor de autoturismul potrivit pentru tine!

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

leasing financiar
Leasing financiar

Aproape 47.000 de vehicule au fost finanțate, anul trecut, în leasing financiar

Finanțările noi de vehicule în leasing financiar au rămas pe creștere și...

eBCR Leasing
Leasing financiar

eBCR Leasing, prima soluție din România de leasing financiar pentru microîntreprinderi, disponibilă 100% online

BCR Leasing lansează eBCR Leasing, prima soluție din România de leasing financiar...

Garanti BBVA Leasing
InterviuriLeasing financiar

Garanti BBVA Leasing prioritizează finanțările destinat investițiilor verzi

Interviu cu Okan Yurtsever, Director General Garanti BBVA Leasing