Bicicleta Harley-Davidson: motor electric, aspect retro

Bicicleta Harley-Davidson va fi lansată anul viitor, dar, până atunci, te invit să te delectezi cu imagini ale prototipului.
Bicicleta Harley-Davidson floteauto.ro

O cheamă ”Serial 1” și este un tribut adus primei motociclete produse de compania americană, în 1903: ”Serial Number One”. Este o mică oprtă de artă, care îmbină elementele retro cu propulsia de ultimă generație.

Aspectul curat, asigurat de cablurile ascunse în cadru, este dublat de ghidonul aproape drept, clasic, cu manșoane din piele scămoșată, terminate cu elemente de stil cromate. Anvelopele albe, șaua pe arcuri, căptușită cu piele maro și utilizarea unei curele maro de transmisie în locul lanțului, întăresc aspectul old-school.

Bicicletă electrică floteauto.ro

Aceasta este bicicleta electrică Yamaha!

Bateria este integrată în tubul oblic inferior, în timp ce motorul care integrează și butucul pedalier, deși completează perfect curbura cadrului, vine colorat în gri și face o ușoară notă discordantă cu restul componentelor. Inginerii au adăugat un element de rigidizare orizontal, care are și rol stilistic, simulând conturul unui rezervor de motocicletă.

 

Bicicleta Harley-Davidson: promisiuni

Sigur, acesta este doar prototipul. Modelul de serie va fi lansat în martie 2021, dar nu cred să fie mult diferit, mai ales că nici prototipul nu are elemente extravagante, care să creeze dificultăți constructive. Bicicleta va fi comercializată sub sigla Serial 1 Cycle Company, care este subsidiar al Harley-Davidson. Iar americanii ne ”amenință” cu o mică revoluție:

”Când Harley-Davidson a lansat prima motocicletă, în 1903, a schimbat ideea de mobilitate pentru totdeauna. Sperăm să schimbăm în același fel modul în care cicliștii și entuziaștii acestor vehicule se vor deplasa, odată cu lansarea bicicletei electrice de la Serial 1”, a declarat Aaron Frank, director al companiei.

 

Vom vedea cum va arăta bicicleta Harley-Davidson în vaianta de serie peste doar patru luni, când vom afla, de altfel, și performanțele pe care le vor oferi motorul electric și bateria.

via Harley-Davidson

 

Adaugati comentariu