Stickerele auto pentru poluare vor fi introduse din toamnă

Potrivit fostului ministru al Mediului, Daniel Constantin, stickerele auto pentru poluare ar putea fi introduse din această toamnă, aplicarea lor urmând să intre în responsabilitatea Registrului Auto.Parlamentul European

Daniel Constantin a anunţat că, în Coaliţie, s-a agreat deja varianta certificatelor de calitate, acele stickere colorate acordate în funcţie de norma de poluare a maşinii.

Vorbim despre şase culori în funcţie de normele de poluare ale autoturismelor. Pentru maşinile cele mai poluante, Euro 2 şi non-euro, culoarea este roşie, iar pentru cele mai puţin poluante, verde. Aceste colante vor fi produse de Imprimeria Naţională, vor fi aplicate de Registrul Auto Român, iar întreaga operaţiune ar urma să înceapă din toamna acestui an”, a explicat fostul ministru al Mediului.

Pe de altă parte, acesta a arătat că românii care au achitat timbrul de mediu au de recuperat, în total, 6,4 miliarde de lei, iar restituirea prin instanţă va majora cu 20% această sumă.

Reamintim că, odată cu adoptarea Legii celor 102 taxe nefiscale, a fost eliminat atât timbrul de mediu, cât şi posibilitatea ca persoanele care au achitat această taxă să-şi mai poată recupera banii, prin depunerea unei simple cereri la ANAF.

Potrivit estimărilor Ministerului Mediului, statul are de returnat aproximativ 6,4 miliarde de lei.

„Guvernul va trebui să găsească şi să stabilească, în perioada următoare, modalitatea prin care banii să fie restituiţi celor care au achitat timbrul de mediu. Dacă cetăţenii vor fi trimişi să-şi câştige dreptatea în instanţă, atunci există riscul ca această sumă să se majoreze cu 20%. După ce se va găsi soluţia ideală, sper să fie şi transpusă într-un act normativ”, a spus Daniel Constantin, la conferinţa de bilanţ.aceasta suma sa se majoreze cu 20%. Dupa ce se va gasi solutia ideala, sper sa fie si transpusa intr-un act normativ”, a spus Daniel Constantin, la conferinta de bilant.

 

Adaugati comentariu