STB vrea sa renunțe la tariful de 1,3 lei/cursă. Propune un tarif de 3 lei/oră

Societatea de Transport Bucureşti (STB) intenționează să renunțe la tarifului actual de 1,3 lei pe cursă şi să introducerea tarife orare şi abonamente, a afirmat directorul general al STB, Adrian Criţ.
transport în comun

Potrivit acestuia, STB va propune Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Transport Bucureşti-Ilfov (ADITBI), entitatea care deține atribuțiile de modificare a prețurile, un tarif de 3 lei pe oră pe mijloacele de transport în comun şi abonamente anuale de 500 de lei.

Adrian Criț a arătat că s-a gândit la un model care să avantajeze utilizatorul frecvent al mijloacelor de transport în comun faţă de călătorii ocazionali.

„Împreună cu colegii mei am gândit un model care să avantajeze utilizatorul frecvent al mijloacelor de transport în comun. La ce ne-am gândit? La faptul că trebui să promovăm abonamentele în defavoarea călătorilor ocazionali. Cetăţenii care circulă zilnic cu transportul în comun trebuie să aibă beneficii, iar aceste beneficii trebuie cuantificate prin calitatea transportului şi prin tarife care să îi avantajeze. În acest sens, avem propuneri şi în aceste zile o să plece către ATDBI şi către primarul general propuneri de tarife şi aici mă refer la tariful pe oră şi tariful pe 90 de minute”, a precizat directorul general al STB.

În opinia sa, un tarif de 3 lei pe oră este unul corect.

”Consider că un tarif pentru utilizarea transportului public în decurs de o oră, de circa 3 lei, şi aici este discutabil, ar fi unul corect. De asemenea, pentru favorizarea călătorului care este partenerul nostru, pentru abonamentul anual ar fi corect un preţ de maximum 500 de lei. Aşa am favoriza şi am atrage de partea noastră călătorii fideli”, a mai spus Adrian Criţ.

 

CITEȘTE ȘI:

BAAR: Costul mediu al reparaţiilor auto a crescut cu peste 8% în 2020

Posibile întreruperi sau funcționări cu intermitențe ale emiterii rovinietei și peajului

Prețurile petrolului scad ușor după reluarea aprovizionărilor în SUA

 

 

Adaugati comentariu