Prețurile petrolului scad ușor după reluarea aprovizionărilor în SUA

Prețurile petrolului au scăzut ușor vineri, 14 mai, ca urmare a rapoartelor privind reluarea aprovizionării cu benzină în sud-estul SUA, afectat de închiderea oleoductului Colonial Pipeline, după un atac cibernetic care i-a blocat sistemele informatice. Presa americană susține că, pentru obținerea cheilor de decriptare, a fost plătită o răscumpărare de 5 milioane de dolari.
Preţul petrolului

Vineri dimineața, barilul de petrol Brent (159 litri), din Marea Nordului a costat 66,96 dolari, cu 9 cenți mai puțin decât în ziua anterioară. Prețul barilului West Texas Intermediate (WTI) a scăzut, de asemenea, ușor, cu 2 cenți, până la 63,80 dolari.

În cursul săptămânii, prețurile petrolului au crescut brusc, după ce un important oleoduct din SUA a fost închis în urma unui atac cibernetic. Joi, însă, cotațiile au scăzut din nou semnificativ după ce compania care operează conducta a reluat treptat operațiunile.

”Atacul cibernetic asupra celei mai mari conducte de benzină din SUA rămâne centrul de interes pe piața petrolului”, spun analiștii citați de agenția de presa, dpa.

Reţeaua de conducte – de 8.000 de kilometri – a Colonial Pipeline transportă 45% din benzina, motorina şi kerosenul produse de rafinăriile americane.

În urma atacului cibernetic de tip ransomware, preţul mediu al benzinei la pompă, în SUA, a depăşit trei dolari galonul (3,79 litri), crescând cu şapte cenţi, pentru prima oară din 2014, potrivit asociaţiei automobilistice AAA.

 

CITEȘTE ȘI:

Renault, prea dependent de Europa și inexistent în China și SUA, se confruntă cu dificultăţi

Afacerile din comerțul auto-moto, în creștere cu 17,4% în primul trimestru

Satisfacţia generală a utilizatorilor de servicii poştale, 8,2 puncte din 10

 

 

Adaugati comentariu