autobuze electrice
Home Finanţare Leasing operaţional STB vrea să achiziţioneze 70 de autobuze electrice prin leasing operaţional. Valoarea contractului, peste 50 milioane de euro

STB vrea să achiziţioneze 70 de autobuze electrice prin leasing operaţional. Valoarea contractului, peste 50 milioane de euro

STB a publicat în SEAP anunțul de participare la licitaţia pentru achiziţia, prin leasing operaţional, a unui număr de 70 de autobuze electrice de opt metri.

Termenul de valabilitate al contractului este de nouă ani (108 luni), perioada de leasing este de opt ani (96 de luni), iar termenul de livrare este de 12 luni.

Valoarea totală estimată a contractului pentru cele 70 de autobuze electrice este de 50.484.372 euro.

În criteriul de atribuire, componenta financiară (prețul) are o pondere de 40%, autonomia de transport (minim 200 de kilometri între două încărcări succesive), de 20%, capacitatea de transport (minim 24 de persoane inclusiv conducătorul auto, din care minim 10 locuri pe scaune + un loc pentru scaune cu rotile), de 20%, iar capabilităţile de livrare şi punere în funcţiune anticipată (inclusiv staţii de încărcare), de 20%.

Pentru a putea participa la licitație, ofertanții trebuie să facă dovada că au livrat în ultimii trei ani vehicule prin leasing în valoare cumulată de minim 6.000.000 de euro, la nivelul a maxim cinci contracte.

Potrivit STB, termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 4 iulie.

Ce este leasingul operațional

Prin intermediul produsului de leasing operațional, o companie specializată pune la dispoziția firmelor mașinile de care acestea au nevoie pentru a-si derula activitatea, în schimbul achitării unei rate lunare, calculate în funcție de rulajul anual și de durata contractului.

Astfel, compania client plăteste doar pentru ceea ce utilizează, iar la finalul contractului returnează mașinile fără a-și mai asuma riscul de revânzare.

Pentru contractele de leasing operațional nu se solicită avans, sunt percepute chirii fixe pe întreaga perioadă de contract cu condiția ca parametrii (perioada și kilometraj) să rămânî constanți. Garanțiile suplimentare (depozite, bonuri la ordin, scrisori de bonitate) sunt solicitate în mod excepțional, în funcție de bonitatea companiei.

În plus, autovehiculele nu sunt înregistrate ca active în contabilitate, iar, la final, clienții nu trebuie să achite valoarea reziduală.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Stellantis își transformă fabrica din Rennes pentru producția de vehicule electrice

Franța acordă un ajutor de stat de 2,9 mld. euro pentru o mega-fabrică de semiconductori

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ALD
Leasing operaţional

Noul brand ALD | LeasePlan va fi lansat până la sfârșitul anului 2023

ALD | LeasePlan va lansa un nou brand până la sfârșitul anului...

Arval Connect
Leasing operaţional

Arval Connect accelerează tranziția către electrificare

Leasingul operațional este o soluție eficientă pentru toate afacerile care au nevoie...

autonom
Leasing operaţional

În primele 6 luni, afacerile Autonom Service au urcat cu 46%, la 350,1 mil. lei

Autonom Services SA, cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, raportează...