Advertisement

Asirom
Home Transporturi STB extinde modalitățile de plată ale transportului public din Capitală

STB extinde modalitățile de plată ale transportului public din Capitală

Plata călătoriilor cu transportul public al STB din municipiul București se poate realiza, începând de joi, și prin intermediul telefonului mobil, cu ajutorul aplicației 24pay.

În acest sens, Societatea de Transport București (STB) a încheiat un parteneriat cu dezvoltatorul aplicației, PTP Online. La nivel național, sistemul de plată prin 24pay este disponibil deja în Arad, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Râmnicu Vâlcea, Sibiu și Timișoara.

În aplicație, în cadrul secțiunii Transport Public – București, vor fi disponibile atât călătorii Urbane, Regionale și Expres, abonamente Urbane de 1 zi, 7 zile și 15 zile, cât și abonamente lunare Urbane, Regionale si Expres.

Călătorii vor urma următorii pași: selecția titlului de călătorie dorit, selectarea valabilității și confirmarea tranzacției. Ulterior, titlul de călătorie va fi disponibil în secțiunea Portofel, iar detaliile tranzacției vor fi disponibile în secțiunea Istoric.

Aplicația 24pay este disponibilă pentru sistemele de operare Android & iOS, iar utilizatorii o pot descărca gratuit din Google Play, App Store sau Huawei AppGallery. Pentru utilizarea aplicației, este necesară adăugare inițială a unui card bancar Visa sau Mastercard.

Aplicația a fost lansată în martie 2018, iar plățile pentru achiziționarea biletelor sunt derulate prin parteneriat exclusiv cu Banca Transilvania, utilizând soluția acesteia de plată cu cardul. 24pay a depășit 5 milione de tranzacții în aproximativ 2 ani de la lansare, are peste 500.000 de instalări, iar lunar sunt realizate prin intermediul său peste 250.000 de tranzacții.

”Misiunea noastră rămâne cea de a deveni aplicația preferată de plată a românilor și de a extinde la nivel național posibilitatea de a achita transportul în comun, simplu și rapid, cu ajutorul telefonului. Lansarea serviciului în București reprezintă un pas important în această direcție și sperăm să primim din partea călătorilor bucureșteni același feedback pozitiv de care ne bucurăm în celelalte orașe. Alături de plata transportului public, am extins gama de servicii cu reîncarcarea cartelelor prepaid, serviciu care se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare în rândul utilizatorilor noștri. În prezent, derulăm proiecte pilot pentru plata parcării, cât și pentru achitarea produselor de la automatele de vending”, a declarat Dan Cernea, director general PTP Online.

 

CITEȘTE ȘI:

Investiţiile nete în economie au crescut cu 9,9% în primul trimestru

TEST comparativ MAN eTGE – Mercedes-Benz eSprinter

253 de persoane juridice s-au înscris în programul Rabla Clasic şi 255 în Rabla Plus

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 4,6% în primele 5 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

motorină
CarburanţiTransporturi

Pentru transportatori, subvenția destinată accizei la motorină crește la 20 de bani/litru

În ședința de Executivului de miercuri, a fost aprobată Hotărârea de Guvern...

Arabia Saudită
Transporturi

România a semnat cu Arabia Saudită un Memorandum de Înţelegere pentru dezvoltarea transportului intermodal

România a semnat, luni, un Memorandum de Înţelegere cu Arabia Saudită pentru...

AEO
FinanciarTransporturi

Facilitățile pentru companiile care dețin certificarea AEO se extind pe aria RO e-Transport

La 30 iunie 2024, a expirat perioada de grație pentru aplicarea de...