Advertisement
Home Administrare flote Gadgets și High-Tech Staţii de emisie CB. Campionul portabilităţii

Staţii de emisie CB. Campionul portabilităţii

Greutatea şi dimensiunile reduse sunt atuuri principale ale oricărui echipament portabil. Am testat cele mai mici staţii în frecvenţă liberă.

Staţiile radio portabile reprezintă soluţia ideală de comunicaţie atunci când te afli implicat în orice tip de activitate care presupune deplasare. Avantajele lor încep cu preţul scăzut de achiziţie, uşurinţa în exploatare şi nu în ultimul rând, cu faptul că poţi comunica gratuit.

Având o sferă largă de aplicaţii, staţiile PMR se găsesc din abundenţă într-o varietate de modele, dimensiuni şi preţuri, dar atenţia în acest peisaj mi-a fost atrasă de un model ce pare că a împins la maxim limitele miniaturizării, respectiv Stabo Freecomm 600, pe care le-am şi pus la treabă cu ocazia primelor teste AutoExpert Flote de luna aceasta. Pe lângă formatul mic, staţiile vin cu specificaţia Long Range şi cu promisiunea producătorului că în condiţii ideale, cu ele se poate comunica pe distanţe foarte mari, de până la 10 km.

frecom_1Staţiile radio Freecomm 600 vin la set de două, împreună cu un stand de încărcare pentru birou. Formatul mic nu a lăsat mult loc pentru un display foarte mare şi pentru o sumedenie de butoane, fapt pentru care ecranul afişează strict informaţiile de care este nevoie, inclusiv nivelul bateriei, având în acelaşi timp şi fundal iluminat.

Butoanele au dublă funcţie, iar ca şi conexiuni externe există mufa pentru căşti şi cea pentru încărcare individuală. Dimensiunile au fost o caracteristică pe care am apreciat-o imediat, dar calităţile staţiilor Freecomm 600 s-au continuat şi la nivelul calităţii emisiei şi recepţiei, dar şi a distanţei foarte mari de lucru, inclusiv în zonele cu factori perturbatori, cum ar fi în oraş, în pădure sau vorbind în mers dintr-o maşină în alta.

Difuzorul este puternic în ciuda dimensiunilor mici şi se aude clar inclusiv la nivel mare sau maxim. Desigur, apar limitări atunci când zgomotul ambiant este foarte mare, dar situaţia se poate rezolva cu kit-ul de căşti existent ca accesoriu opţional. La capitolul funcţii, Stabo nu s-a zgârcit şi a dotat acest model cu cele mai avansate funcţii din zona PMR, respectiv, tonuri şi coduri pentru securizarea comunicării, scanare, VOX şi posibilitatea personalizării tonurilor de apel.

Capacitatea bateriilor este surprinzător de mare, iar acest lucru se datorează tehnologiei litiu-ion, care aduce şi alte avantaje, cum ar fi greutatea redusă şi posibilitatea de a le putea încărca oricând, beneficiind la maxim de cei 700 mAh disponibili.

Prin dimensiunea şi performanţele lor, staţiile Stabo Freecomm 600 pot fi un partener bun pentru comunicaţiile între maşini, motociclete sau biciclete pe distanţe rezonabile de 1-2 km sau chiar mai mari, fără a fi nevoie de antenă externă şi alte accesorii, dar şi în diverse alte activităţi, în interiorul instituţiilor sau şantierelor, ori ca echipament personal de vacanţă, cum ar fi în natură, la pescuit ori ski.

 

(Articol publicat în revista AutoExpert Flote, martie 2014)

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

cazino
Gadgets și High-Tech

De ce sunt oamenii fascinați de lumea cazinourilor online

Oamenii din întreaga lume se implică în jocurile de cazino online din...

Poker
Gadgets și High-Tech

Cum facem diferența între Poker și Blackjack?

Cum facem diferența între Poker și Blackjack? Dacă ești familiarizat cu jocurile...

Las Vegas
Gadgets și High-Tech

Astăzi ne întoarcem în timp pentru începuturile orașului Las Vegas

Las Vegas, unul dintre cele mai vibrante și cunoscute orașe din lume,...

AutoturismeGadgets și High-Tech

KIA, îmbunătățiri pentru automobilele sale

Kia a anunțat o serie de îmbunătățiri aduse automobilielor sale, disponibile sub...