SPP achiziţionează 3 maşini blindate de la Ţiriac Auto

Ţiriac Auto a câştigat licitaţia organizată de SPP pentru achiziţionarea a trei autoturisme blindate de oraş şi de teren pentru transportul demnitarilor.Mercedes blindat SPP Țiriac

Valoarea totală a contractului este de 4.132.800 lei (fără TVA), criteriul de atribuire fiind cel mai mic preţ.

SPP va suporta achiziţia din surse bugetare, potrivit anunţului publicat în SEAP:

La rândul ei, Ţiriac Auto a constituit o garanţie de bună execuţie, irevocabilă, în cuantum de 5% din valoarea fără TVA a contractului.

La licitaţie nu s-a prezentat decât un singur ofertant.

Cu un motor de minimum 500 CP, autoturismele blindate de oraş vor fi tip berlină, în trei volume, cu patru uşi şi patru locuri, tapiţerie din piele şi vopsea metalizată. Lungimea vehiculelor va fi de minimum 5,2 metri, iar lăţimea – minimum 1,85 metri.

Mercedes blindat SPP Țiriac

SPP a solicitat prin caietul de sarcini un blindaj clasa VR9, capabil să ofere protecţie la explozii uşoare şi atacuri cu diverse arme de foc, rezervor special combustibil, care previne scurgeri în caz de fisurare sau perforare, sistem stingere automată incendiu compartiment motor, sistem pentru ventilarea de urgenţă cu aer proaspăt a habitaclului şi baterie auxiliară pentru pornire de urgenţă.

În cazul autoturismului de teren blindat, autoritatea contractantă a impus un motor de minim 450 CP, cu tracţiune integrală şi un sistem de blindaj clasa VR6, aceasta însemnând rezistenţă la arme de foc de calibru mic, fragmente de grenade de mână sau alte încărcături explozive.

Achiziţia limuzinelor blindate este necesară în contextul în care România va prelua în 2019 preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

SPP deţine în acest moment trei autoturisme blindate, toate fiind uzate moral. Dintre acestea, unul este fabricat în 2003, iar celelalte două sunt fabricate în anul 2001.

 

 

Adaugati comentariu