Soluţiile telematice ale anului 2018 de la WebEye România


Cele mai căutate soluţii în 2018 au fost cele care furnizează informaţii despre consumul de combustibil şi despre stilul de condus, firmele care le folosesc spunând că beneficiile s-au văzut imediat, acestea ajungând până la reducerea cu 20% a costurilor operaţionale.
„Pentru că este final de an, am făcut un sondaj printre clienţi, pe care i-am întrebat ce beneficii au constatat în 2018 ca urmare a utilizării soluţiilor telematice WebEye. Este de altfel un exerciţiu pe care noi îl facem continuu, pentru că relaţia cu clientul nu se încheie după implementarea soluţiei, ci îl asistăm în continuare pentru a maximiza beneficiile. Controlul consumului de combustibil continuă să fie o preocupare majoră pentru transportatori, care sunt însă din ce în ce mai atenţi la detalii precum stilul de condus, pentru că acesta are un impact semnificativ în economia firmei“, a spus Levente Gall, Director General WebEye CEE.
Mulţi dintre clienţii WebEye, care fac transport intracomunitar, apreciază posibilitatea descărcării de la distanţă a datelor tahografului digital (funcţia eDownload), care îi scuteşte de drumuri costisitoare şi îi ajută să respecte reglementările UE.
O soluţie lansată în cursul acestui an, Truck Navigator, este foarte apreciată pentru că le oferă şoferilor toate informaţiile necesare pentru a alege ruta optimă. Astfel, aceasta este stabilită de dispecer şi transmisă şoferului, a cărui misiune este mai simplă şi deci se poate concentra asupra şofatului. Pentru stabilirea rutei, dispecerul primeşte informaţii complexe legate de trafic, tipul drumului, blocaje etc. Serviciul este disponbil pe telefoane mobile şi tablete, într-un format uşor de urmărit.
„Prin utilizarea soluţiei DrivingStyle cu sistem de notare, beneficiile ţin atât de consumul de combustibil, cât şi de costurile cu mentenanţa, pe care le putem controla, arată Vali Ghelmeci, Manager Transport, Dianthus.
Transportatorii au apreciat de asemenea informaţiile referitoare la orele de lucru ale şoferilor, foaia de parcurs, evidenţa traseelor, care, cumulate, permit o mai bună organizare a activităţii de transport.
La capitolul „dorinţe“ s-a remarcat propunerea de integrare a aplicaţiilor astfel încât toate rapoartele, traseele să poată fi urmărite într-o singură fereastră.
Printre clienţii WebEye care au participat la sondaj se numără Dianthus, Transcom, Rer Buzău, Sorcani, Mistio Impex, CLM Trans, Mavna Cobantur Balcan Romania, Ianis, companii cu flote medii şi mari, care fac transport local şi în străinătate.
WebEye România în cifre
- 1.700 de clienţi
- 14.400 de soluţii active
- 69 de angajaţi
- 3,4 milioane de euro cifra de afaceri în primele 9 luni ale anului 2018