Advertisement
transport pentru marfa
Home Transporturi Solutii de transport pentru marfa national si international

Solutii de transport pentru marfa national si international

Solutia de transport pentru marfa este un aspect important de luat in calcul atunci cand se planuieste mutarea bunurilor dintr-un punct in altul. In afara costurilor implicate, in determinarea tipului de transport marfa national sau international trebuie luate in considerare si alte lucruri, cum ar fi timpul necesar pentru ca marfa sa ajunga la destinatie, urgenta transportului, valoarea marfii transportate, dimensiunile si greutatea acesteia.

Pentru a transporta marfa, exista mai multe optiuni. Aceasta operatiune poate fi efectuata prin diverse mijloace: transport rutier, aerian, maritim sau feroviar. Din acest articol, cei interesati de servicii transport marfa pot afla toate detaliile de care au nevoie pentru a isi transporta bunurile in cele mai bune conditii.

Solutii de transport rutier

Calea rutiera este una dintre cele mai folosite modalitati de transport marfa national, dar si la nivel international. Unul dintre motive este faptul ca formalitatile vamale sunt mult mai simple pentru aceste servicii transport marfa. Dintre dezavantajele acestui tip de transport poate fi mentionat faptul ca optiunile sunt limitate in functie de dimensiunea vehiculului folosit si de restrictiile care tin de greutatea marfii. De asemenea, solutiile de transport marfa pe cale rutiera pot fi afectate de trafic si de conditiile de vreme. Cu toate acestea, fata de alte solutii, transportul rutier ofera cateva avantaje notabile:

 • eficienta costurilor;
 • livrare rapida;
 • posibilitatea de a programa un anumit interval de preluare si livrare a marfii;
 • accesibilitate chiar si in zonele rurale;
 • posibilitatea de a contracta astfel de servicii transport marfa chiar si pentru distante mai scurte;
 • monitorizarea felului in care marfa este manipulata la incarcare.

Solutii de transport aerian

In ultimii ani, pentru a satisface cererea, transportul aerian de marfuri s-a dezvoltat considerabil, oferind solutii de transport marfa international la standarde inalte. Aceste servicii transport marfa sunt utile mai ales celor care pun pret pe rapiditate atunci cand aleg cea mai potrivita solutie. De asemenea, transportul aerian este ideal si pentru marfuri perisabile, cum ar fi alimentele, florile si produsele farmaceutice, care beneficiaza de un tranzit mult mai scurt pana la destinatie. Un alt aspect pozitiv este faptul ca marfurile nu sunt manipulate excesiv, astfel ca riscul de furt sau deteriorare scade considerabil. Dintre dezavantajele acestei solutii de transport marfa pot fi mentionate costurile implicate, dar si limitele de greutate si dimensiuni. In linii mari, beneficiile acestor servicii transport marfa sunt:

 • tranzitul rapid;
 • faptul ca nu este nevoie de prea multa documentatie care sa insoteasca marfa;
 • transport sigur;
 • nivel sporit de siguranta pentru marfa.

Solutii de transport pentru marfa maritim

Datorita volumului, exista mai multe tipuri de marfuri care nu pot fi transportate in alt mod decat pe cale maritima sau pentru care nu este viabil din punct de vedere economic sa fie transportate prin alte tipuri de servicii transport marfa. Calea maritima este o metoda de transport marfa international mai putin costisitoare, insa dezavantajul este tranzitul de durata al marfii. De asemenea, in timp ce dimensiunea si greutatea marfii pot fi un impediment pentru alte modalitati de transport marfa, in cazul transportului maritim aceste aspecte nu sunt considerate problematice. Beneficiile cheie ale acestor servicii transport marfa includ:

 • calea maritima este ideala pentru transport marfa international, avand acoperire extinsa in intreaga lume;
 • modalitatea este avantajoasa pentru o gama larga de produse cu termene de livrare flexibile sau lungi;
 • poate fi transportat un volum mare de marfa;
 • este cel mai ecologic dintre toate tipurile de transport marfa;
 • din punct de vedere economic, transportul maritim este cel mai eficient;
 • cei care doresc sa beneficieze de servicii transport marfa pe cale maritima au la dispozitie mai multi furnizori, din care il pot alege pe cel potrivit, in functie de nevoi.

Solutii de transport feroviar

O alta modalitate de transport marfa national sau international este calea feroviara. Aceasta este considerata o optiune prietenoasa cu mediul, deoarece trenurile consuma mai putin combustibil in comparatie cu autovehiculele folosite pentru transport marfa. Totusi, exista diferente notabile cand vine vorba de costuri. Astfel, calatoriile pe o distanta mai lunga sunt mai putin costisitoare daca se aleg servicii transport marfa pe cale rutiera, pe cand daca este vorba despre un transport pe distanta scurta, este recomandat sa se aleaga calea rutiera, care este mai avantajoasa din punct de vedere al costurilor. In ceea ce priveste rapiditatea, comparand transportul feroviar cu cel maritim, acesta este mult mai avantajos in privinta timpului in care marfa sta in tranzit. Dintre principalele beneficii ale acestui tip de transport marfa se pot mentiona urmatoarele:

 • fiabilitatea tranzitului si a programului stabilit;
 • cea mai eficienta forma de transport terestru, din punct de vedere al cantitatii marfurilor transportate;
 • livrari rapide si rentabile pe distante mari, aceasta solutie fiind folosita cu succes ca modalitate de transport marfa international;
 • siguranta sporita, datorata riscului scazut de accidente, comparativ cu transportul rutier;
 • lipsa blocajelor in trafic.

Dupa cum se poate observa, fiecare dintre solutiile de transport marfa prezinta avantaje si dezavantaje. Cea mai buna solutie nu este universala, iar modalitatea de transport marfa national sau international se stabileste in functie de anumite particularitati. Pentru a beneficia de cele mai bune solutii si preturi, cei care au nevoie de servicii transport marfa sunt sfatuiti sa apeleze doar la furnizori care inspira incredere, au experienta si ofera transparenta si comunicare permanenta.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi, în creștere cu 9,4% în primele 9 luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Blue
Transporturi

Blue, aplicația de ride-hailing dezvoltată de Autonom, intră pe piața călătoriilor urbane cu 100 de autovehicule Tesla

Blue, brandul românesc, parte din cea mai extinsă rețea de mobilitate din...

Transportul public
Transporturi

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă pentru angajați

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă indiferent de generaţie,...

Strategia Naţională a Hidrogenului
Transporturi

„Strategia Naţională a Hidrogenului”. Care sunt modurile de transport vizate

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere proiectul privind „Strategia Naţională a Hidrogenului”,...