Societatea Română de Televiziune a lansat licitația pentru închirierea unei flote de 95 de autoturisme și utilitare în leasing operațional, valoarea estimată a contractului fiind de 8,6 milioane de lei.
Potrivit anunțului de participare publicat în SICAP, contractul va avea o perioadă de 48 de luni, urmând a fi încheiate un număr de minin 4 contracte subsecvente. Durata celui mai mic contract subsecvent va fi de 1 lună, iar a celui mai mare subsecvent, de 12 luni. Acordul cadru va fi încheiat cu un singur operator economic.
Tipurile de vehicule care vor fi contractate sunt:
– Autoturism 4×4: ≥1310 cmc – 1 buc;
– Autoturism 4×2: ≥1280 cmc – 2 buc;
– Autoturism 4×4: ≥1310 cmc – 20 buc;
– Autoturism 4×2: ≥960 cmc – 51 buc;
– Autoturism 8+1: ≥1810 cmc – 15 buc;
– Autoturism 4×2: ≥1960 cmc3 – 6 buc.
Societatea Română de Televiziune a precizat că toate autovehiculele vor avea motoare termice, pe benzină sau motorină, și vor respecta normele europene privind reducerea emisiilor generate de autovehiculele usoare – Euro 6. Toate autovehiculele vor fi, de principiu, de culoarea albă și vor avea volanul pe partea stângă.
În criteriul de atribuire, prețul are o pondere de 80%, iar termenul de predare-primire, de 20%.
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 5 decembrie 2022.
Ce este leasingul operațional
Prin intermediul produsului de leasing operațional, o companie specializată pune la dispoziția firmelor mașinile de care acestea au nevoie pentru a-si derula activitatea, în schimbul achitării unei rate lunare, calculate în funcție de rulajul anual și de durata contractului.
Astfel, compania client plăteste doar pentru ceea ce utilizează, iar la finalul contractului returnează mașinile fără a-și mai asuma riscul de revânzare.
Pentru contractele de leasing operațional nu se solicită avans, sunt percepute chirii fixe pe întreaga perioadă de contract cu condiția ca parametrii (perioada și kilometraj) să rămânî constanți. Garanțiile suplimentare (depozite, bonuri la ordin, scrisori de bonitate) sunt solicitate în mod excepțional, în funcție de bonitatea companiei.
În plus, autovehiculele nu sunt înregistrate ca active în contabilitate, iar, la final, clienții nu trebuie să achite valoarea reziduală.
CITEȘTE ȘI:
Continental extinde unitatea de producție automotive din Timișoara și o dezvoltă într-o megafabrică
Înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 8,3% în primele 10 luni
Comentați?