Skoda Enyaq: tot ce știm despre SUV-ul electric

Ce este Skoda Enyaq? Este ruda electrică a lui Kodiaq și fratele de sânge al viitorului SUV german VW ID.4. Iată tot ce știm despre viitorul model ceh.
Skoda Enyaq floteauto

Povestea noastră începe cu promisiunea Skoda de a lansa 10 noi modele electrificate până la sfârșitul anului 2022. Cehii nu specifică, însă, câte dintre ele vor fi pur electrice, dar unul este sigur: viitorul SUV Skoda Enyaq.

Îl așteptăm pe piață la sfârșitul acestui an, dacă totul merge conform planului (să nu uităm de problemele de software pe care le are VW ID.3). Prețul estimat de pornire pentru piața din Germania se vehiculează a fi 35.000 de euro, plauzibil, din moment ce hatch-ul compact VW ID.3 echipat cu același pachet de baterii va porni de la 29.900 euro.

Skoda Enyaq floteauto

La baza SUV-ului va sta platforma modulară MEB dedicată exclusiv modelelor electrice, pe care vor fi construite de la hatch-uri compacte până la SUV-uri mari (precum viitorul ID. Lounge din 2023, reprezentâtnd versiunea electrică a lui VW Atlas) și vanuri (ID. Buzz, din 2022). Skoda Enyaq va avea o lungime de aproximativ 4,65 m (cu 5 cm sub Kodiaq).

Citește aici testul cu Skoda Karoq!

La fel ca și fratele mai mic, VW ID.3, și Enyaq va avea inițial, probabil, o versiune standard cu motor de 204 CP și 310 Nm pe puntea spate. Ma târziu va apărea o variantă mai puternică, cu un al doilea motor cuplat la puntea față, ce va dezvolta 110 CP.

Skoda Enyaq floteauto

Versiunea de top, cu tracțiune integrală, ar putea dezvolta 306 CP și 460 Nm, asigurând o accelerație 0-100 km/h în aproximativ 6 secunde și o viteză maximă limitată la 180 km/h. Vor fi disponibile trei pachete de baterii: 45 kWh (330 km autonomie), 58 kWh (420 km) și 77 kWh (500 km), iar capcitatea de încărcare la stații de până la 100 kW va permite parcurgerea a 260 km după numai 30 de minute petrecute la priză.

Imaginile-spion relevă un SUV matur, care nu mai are multe elemente în comun cu conceptul Vision iV, ci mai degrabă pare un Kodiaq cu plafonul plonjat spre lunetă și cu un eleron supradimensionat.

sursa foto: motoring

Adaugati comentariu