Advertisement

stb
Home Transporturi Sistemul de transport public din Bucureşti – Ilfov va fi reorganizat până în luna septembrie

Sistemul de transport public din Bucureşti – Ilfov va fi reorganizat până în luna septembrie

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) a anunțat astăzi că începe reorganizarea întregului sistem, proces care se va desfăşura până în luna septembrie.

În acest context, TPBI introduce, pentru prima dată după 1990, conceptul de linii care funcţionează numai în anumite zile ale săptămânii, concept utilizat în mai multe oraşe europene.

Astfel, începând cu data de 26 iunie 2021, linia 65 (de troleibuz) va funcţiona doar în zilele lucrătoare şi numai în orele de vârf (06:30 – 09:30 şi 16:00 – 20:00). Parcul de vehicule disponibilizat astfel va fi redistribuit pe linia 86, o linie foarte solicitată.

Tot din 26 iunie, TPBI a dispus şi alte măsuri de optimizare a transportului public de călători şi de armonizare a acestuia cu cererea de transport, dar şi cu bugetul alocat de Unităţile Administrativ Teritoriale (UAT) membre.

Linia 268 va fi suspendată, iar parcul va fi redistribuit pe liniile 168 şi 368. Pentru facilitarea transferului de călători, tramvaiele liniilor 23 şi 27 şi autobuzele liniei 232 vor efectua opriri în ambele sensuri în staţiile „Parcul Carol I” de pe traseul liniilor 7 şi 47 amplasate pe Str. 11 Iunie”, precizează TPBI.

De asemenea, linia 163 va funcţiona pe un traseu modificat între terminalele „Giuleşti Sârbi” şi „Piaţa Operei”. Astfel, pe sensul spre Piaţa Operei: terminal „Giuleşti Sârbi”, traseu de bază până la intersecţia Calea Plevnei/ Str. Ştirbei Vodă, apoi pe un traseu modificat pe Strada Ştirbei Vodă, Splaiul Independenţei, Bulevardul Eroii sanitari, Piaţa Operei. Pe sensul către Giuleşti Sârbi: Piaţa Operei, Bulevardul Eroii Sanitari, Bulevardul Eroilor, Strada Ştirbei Vodă, Calea Plevnei, apoi traseul de bază până la terminal „Giuleşti Sârbi”.

Linia 117 va funcţiona pe sensul spre terminalul „Piaţa Sf. Vineri” pe un traseu modificat în perimetrul rondului George Coşbuc, autobuzele traversând intersecţia pe spaţiul carosabil central. Autobuzele vor efectua oprire în staţia „Piaţa Regina Maria”, amplasată pe Bd. Regina Maria, comun cu tramvaiele 32. Staţia „Piaţa Regina Maria”, amplasată în rond, se suspendă.

Linia 261 va funcţiona pe sensul către terminalul „Complex Comercial Băneasa” pe un traseu modificat de la intersecţia Şos. Bucureşti-Ploieşti/ Str. Elena Văcărescu, pe Şos. Bucureşti-Ploieşti până la Pasajul Băneasa, apoi traseul de bază. Celălalt sens nu se modifică.

Nu în ultimul rând, pe sensul de mers către terminalul „Valea Oltului”, autobuzele liniei 368 vor efectua opriri şi în staţia „Piaţa Romană” amplasată pe Bd. General Gheorghe Magheru, comun cu linia 381. Pentru codificarea variantelor de traseu Bis ale liniilor de transport public se va utiliza sufixul B. De exemplu: 331B, R447B.

TPBI este primul organism, creat la nivel regional, care a fost constituit sub forma unei structuri de cooperare a celor 42 de autorităţi publice locale din regiune, primind mandat din partea acestora pentru înfiinţarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea serviciului de transport public de călători pe toată aria de competenţă, conform Regulamentului CE 1370/2007.

 

CITEȘTE ȘI:

Construcția Autostrăzii A7 Ploieşti-Paşcani va fi scoasă la licitație până la finalul anului

Peste 50% dintre consumatori sunt preocupați de economisire și sunt atenți la prețuri

Doar jumătate dintre angajați se simt apreciați la locul de muncă. Sondaj

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Star Taxi
Transporturi

Star Taxi își extinde serviciile în alte patru orașe. Are și un serviciu disponibil pentru companii

Star Taxi, cea mai mare aplicație de transport dezvoltată de o companie...

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 6,5 % în primele 2 luni din 2024

În primele două luni din 2024, cifra de afaceri din serviciile de...

Gara de Nord - Gara Progresul
Transporturi

Licitație pentru extinderea magistralei de metrou M4, Gara de Nord – Gara Progresul

Primăria Sectorului 4 din București, în calitate de lider de asociere, alături...

bicicleta
Transporturi

Instituțiile UE se angajează să încurajeze mersul cu bicicleta în întreaga Europă

Uniunea Europeană face încă un pas important în reducerea emisiilor generate de...