Construcția Autostrăzii A7 Ploieşti-Paşcani va fi scoasă la licitație până la finalul anului

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat, la Iaşi, că licitațiile pentru construcția Autostrăzii A7 Ploieşti-Paşcani, pentru toate cele 4 segmente, vor fi lansate până la finalul anului.Baia Mare - Bistrița

Acesta a precizat că în Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), la Capitolul Infrastructură, ”majoritatea fondurilor merg în Moldova, respectiv pentru A7 şi capetele din A8″.

Potrivit ministrului Transporturilor, pentru Autostrada A7 Ploieşti-Paşcani, obiectivul este ca pentru cei 320 de kilometri cu o valoare de 2,5-3 miliarde de euro să fie lansate licitaţiile, pentru toate cele patru segmente, până la finalul anului.

Cele 4 tronsoane în care este împărțită șoseaua rapidă sunt: Ploieşti-Buzău; Buzău-Râmnicu Sărat-Focşani; Focşani-Mărăşeşti-Adjud-Bacău şi Bacău-Roman-Paşcani.

Autostrada A7, împreună cu cele două drumuri expres Paşcani-Suceava-Siret şi tronsonul Bucureşti–Ploieşti (parte din autostrada A3), va completa ruta Coridorul IX Pan European pe teritoriul românesc.

În ceea ce priveşte Autostrada A8 Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași – Ungheni, Cătălin Drulă a explicat că există deja acordul de mediu pentru segmentele din capetele proiectului, astfel încât acestea au putut fi incluse în PNRR.

Acesta a mai precizat că pe sectorul din A8 aflat în judeţul Iaşi, Ungheni-Iaşi-limita judeţului Neamţ, a fost demarat proiectul tehnic. ”Era bine să fi avut documentaţia gata şi să avem deja lucrări în teren. E în derulare procedura, doi ani durează proiectul tehnic, apoi scoatem la licitaţie execuţia lucrărilor. Încercăm să accelerăm lucrurile pe tronsonul Iaşi-Târgu Frumos, care va fi tratat cu prioritate”, a arătat Cătălin Drulă, care a evitat să estimeze termenul în care Autostrada A8 Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași – Ungheni va fi finalizată integral.

 

CITEȘTE ȘI:

Peste 50% dintre consumatori sunt preocupați de economisire și sunt atenți la prețuri

Doar jumătate dintre angajați se simt apreciați la locul de muncă. Sondaj

 

 

Adaugati comentariu