Advertisement

SIMA
Home Piaţa auto Analize de piață (SIMA) Târgul internațional de soluții și tehnologie pentru agricultură performantă și durabilă

(SIMA) Târgul internațional de soluții și tehnologie pentru agricultură performantă și durabilă

SIMA este singurul târg multi-specializat pentru toți furnizorii agricoli și sectorul zootehnic. O dată la doi ani, la centrul expozițional Paris Nord Villepinte are loc cel mai mare târg internațional de afaceri din lumea agriculturii.

Cea de-a 79-a ediție a SIMA, târgul internațional de soluții și tehnologii pentru agricultura de înaltă performanță și durabilă, desfășurat în perioada 6-10 noiembrie 2022 și-a decernat Premiile pentru Inovație, precum și Premiile agricole SIMA. Această ediție specială a centenarului, marcată de o nouă poziționare, a demonstrat mai mult ca niciodată importanța acestui eveniment în ceea ce privește afacerile, inovația și influența actorilor lumii agricole, atât la nivel național, cât și internațional.

La târg au participat peste 1.000 de expozanți din 37 de țări diferite și 153.000 de vizitatori, dintre care 18% internaționali din 120 de țări. Marc Fesneau, ministrul Agriculturii și Suveranității Alimentare, care a venit să inaugureze spectacolul, a profitat de vizita sa pentru a prezenta un nou plan de ajutor de 400 de milioane de euro pentru utilaje agricole, care se înscrie în planul Franța 2030.

Profesioniști din întreaga lume au participat la SIMA 2022 cu proiecte care urmează să se concretizeze. Pe parcursul celor 5 zile de eveniment au fost organizate peste 1.000 de întâlniri de afaceri, întâlniri personalizate între expozanți și vizitatori. Pentru prima dată, SIMA a lansat o operațiune de invitație pentru cumpărători internaționali de nivel înalt. Peste 100 de manageri din 17 țări (Africa de Sud, Germania, Austria, Bulgaria, Canada, Coasta de Fildeș, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Franța, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Polonia, Regatul Unit, Republica Cehă și România) au beneficiat de un program de vizite personalizat.

(SIMA) Târgul internațional de soluții și tehnologie pentru agricultură performantă și durabilă

Din 1931, SIMA Innovation Awards au premiat cele mai inovatoare soluții și tehnologii prezentate de expozanții la târg. În fiecare an, acest concurs premiază inovațiile care conturează tendințele de transformare a sectorului, evidențiind evoluția utilajelor agricole, preocupările utilizatorilor și soluțiile oferite de producători și furnizori.

Câștigătorii au fost selectați și au fost premiați cu aur, argint sau bronz în fiecare dintre cele cinci categorii: Sol și Culturi; De la recoltare la depozitare, Robotică și electronice de bord; Zootehnie, energie regenerabilă, biomasă și biomateriale; Servicii și software. Pentru ediția din 2022, târgul a lansat SIMA Farming Awards, o inițiativă în colaborare cu Axema – asociația franceză a producătorilor și importatorilor de utilaje agricole – și rețeaua Nuffield International.

Acest nou concurs recompensează și arată cele mai inovatoare practici agricole europene în rândul vizitatorilor spectacolului. Șapte câștigători au fost desemnați în acest an din paisprezece nominalizați pentru abordările lor de tranziție durabilă și pentru capacitatea lor de a demonstra impactul social, economic și de mediu al inovației lor. Vin din Franța, Irlanda și Țările de Jos.

Câștigătorii acestei prime ediții sunt: ​​Nick Cotter (Irlanda), la categoria Animal Welfare; Ailbhe Gerrad (Irlanda), la categoria Inovare socială; Charlotte Lamotte, membră a asociației EDT Perspective (Franța), la categoria Contractori Agricoli; Ray Ó Foghlú (Irlanda), la categoria Environmental Inovation; David Paillat (Franţa), la categoria Energie; Marine & Jean Sébastien Schils (Franța), la categoria Piețe noi.

Premiul Special al Juriului a revenit lui Roland Van Asten (Olanda)

 Roland a dezvoltat o soluție unică de fermentație naturală pentru a preveni bolile la porcii și pentru a-i ajuta să crească, într-o fermă durabilă care utilizează energie regenerabilă și biogaz.

Ca o adevărată vitrină a lumii agricole pentru noile generații, SIMA a primit peste 6.000 de studenți care au fost fascinați de soluțiile și noile tehnologii prezentate. SIMA TALENT, la rândul său, a făcut posibilă organizarea a numeroase întâlniri de lucru pentru a facilita întâlnirile dintre recrutori și candidați la locuri de muncă, stagii și contracte de ucenicie.

În slujba tuturor tipurilor de agricultură, indiferent de dimensiunea fermei și de metoda de producție, ediția centenară a SIMA a fost mai mult ca niciodată alături de toți jucătorii din lumea agricolă (producători, fermieri și fermieri, antreprenori, distribuitori, prescriptori etc.).

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

electrice
Analize de piață

Majoritatea șoferilor de mașini electrice se declară mulțumiți de experiența de încărcare. Studiu Roland Berger

România își îmbunătățește performanța în ceea ce privește mobilitatea electrică, înregistrând un...

Jocurile Olimpice
Analize de piață

Mega-flotă electrificată pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris. ToyotaMotor este partener exclusiv

Prin intermediul Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice și Paralimpice (COJOP) de...

motorizare
Analize de piață

România are în continuare a doua cea mai mică rată de motorizare din UE

Pe șoselele din UE circulau, în 2022, aproximativ 253 de milioane de...

Angel Eyes
Gadgets și High-Tech

Angel Eyes vs. faruri standard pe BMW E46: Avantaje și dezavantaje

BMW E46, un model apreciat atât de entuziaștii auto, cât și de...