camioane
Home Administrare flote Service Care sunt cele mai solicitate piese de schimb pentru camioane?

Care sunt cele mai solicitate piese de schimb pentru camioane?

Care sunt cele mai solicitate piese de schimb pentru camioane? Există o estimare conform căreia 1,2 miliarde de vehicule există pe drumuri în întreaga lume. Acest lucru determină o nevoie uriașă de piese de schimb.

La urma urmei, chiar și vehiculele de cea mai înaltă calitate vor avea componente care se defectează odată cu trecerea timpului și uzura mecanică. Industria pieselor de schimb pentru vehicule a apărut pentru a oferi consumatorilor o opțiune mai rentabilă pentru piesele de schimb.

Care sunt tendințele în diferitele părți ale sectorului pieselor de schimb?

Cu câteva decenii în urmă, piesele pentru mașini și piesele de schimb pentru camioane nu aveau aceeași reputație ca și cele originale. Însă industria pieselor de schimb a acordat o atenție deosebită tocmai calității acestora, inversând această tendință, pentru produse de înaltă calitate la prețuri competitive. Vânzările de componente pentru vehicule în general, și de piese de schimb în special, au crescut dramatic, deoarece oamenii caută să economisească bani pentru reparațiile lor, menținând în același timp calitatea pieselor și manopera. O schimbare importantă de paradigmă este că business-ul aftermarket urma să vândă în 2021, peste 7,4 miliarde online. Vânzările din acest sector, în comerțul online, sunt previzionate să crească cu o rată de 15% în următorii ani, depășind retailerii tradiționali.

Care sunt cele mai solicitate piese de schimb pentru camioane?

În continuare, veți vedea care sunt cele mai solicitate piese de schimb pentru camioane de pe piață și importanța acestora pentru vehiculul dumneavoastră.

Piese de transmisie și ambreiaj. Când pedala de ambreiaj este apăsată, ambreiajul funcționează ca o legătură mecanică între motor și cutia de viteze, deconectând sau separând rapid motorul de sistemul de transmisie și, prin urmare, de roțile motoare, permițând șoferului să schimbe fără probleme marșul. Sistemul de transmisie manuală este alcătuit din mai multe componente. Fiecare este necesar pentru ca treptele de viteză să funcționeze și pentru eliberarea corectă a ambreiajului. Nu veți putea conduce corect dacă una dintre aceste componente se defectează. Dintre piesele de schimb pentru camioane aceasta este, fără îndoială, una dintre cele mai importante și populare.

Anvelope și piese de frână. Cele mai importante părți de siguranță ale unui vehicul sunt frânele și anvelopele. Potrivit sondajelor, acestea sunt cea mai frecventă problemă a vehiculelor citată în accidentele de pe autostradă.

Pompă de apă pentru camion

Pompa de apă se asigură că suficient lichid de răcire curge în jurul sistemului de răcire al motorului, pentru a preveni supraîncălzirea motorului (și defecțiunile care pot rezulta). Dacă o pompă de apă bună circulă lichidul de răcire pentru a răci motorul, o pompă de apă defectă va permite căldurii motorului să ajungă la niveluri periculoase. Cea mai populară piesă pentru camion de pe piața de schimb este prin excelență pompa de apă, care este necesară pentru sănătatea și siguranța motorului.

Aceste componente ale camionului sunt esențiale pentru vehiculul dumneavoastră, așa că este mai bine să nu încercați să economisiți cumpărând piese de camion de calitate scăzută și la preț redus. Piesele premium pentru camioane sunt fabricate pentru a rezista la coroziune și pentru a vă economisi timp. În comparație cu potențiala deteriorare a motorului, diferența de preț este neglijabilă. Dacă sunteți în căutarea unor piese de camioane de calitate și fiabile, Mec Diesel oferă soluții complete de piese, accesorii și echipamente de service pentru vehicule comerciale.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

navele de croazieră
Transporturi

Navele de croazieră de lux ale Europei emit oxizi de sulf ca 1 miliard de autovehicule. Studiu T&E

Poluarea produsă de navele de croazieră în jurul porturilor a depășit cu...

centru logistic regional
Transporturi

România, un potențial centru logistic regional. Opinie Gebrüder Weiss

Potrivit Gebrüder Weiss, România are potențial de a deveni un centru logistic...

trenul metropolitan
Transporturi

Trenul metropolitan din regiunea București – Ilfov va fi extins spre Scroviștea și Fundulea

Trenul metropolitan, care circulă în prezent doar pe ruta Gara de Nord...

trenuri electrice
Transporturi

România primește peste 52 mil. euro pentru achiziționarea a 37 de trenuri electrice

Peste 52 de milioane euro din Fondul european de dezvoltare regională vor...