Sibiul participă pentru a patra oară la Săptămâna Europeană a Mobilităţii

Sibiul va participa şi anul acesta, pentru al patrulea an consecutiv, la Săptămâna Europeană a Mobilităţii, o iniţiativă a Comisiei Europene care încurajează soluţiile pentru mobilitatea urbană durabilă şi astfel reducerea emisiilor de carbon pentru protejarea mediului.
Sibiu

Tema ediţiei din acest an este „Mobilitatea cu zero emisii pentru toţi” şi se va desfăşura în perioada 16-22 septembrie.

„Mobilitatea alternativă este una dintre priorităţile Primăriei şi aceasta nu doar declarativ, ci prin proiecte care creează condiţiile pentru mijloace de transport alternative. În primul rând modernizăm transportul public pentru a-l face mai atractiv şi pentru a-i determina pe sibieni să lase mai des maşina acasă. Mai mult de jumătate din parcul auto este acum alcătuit din autobuze noi, iar pentru restul avem proceduri de achiziţie în curs, aproape de finalizare. Creăm piste sigure pentru biciclete pe malurile Cibinului, pe strada Podului, pe Calea Dumbrăvii şi pe drumul peste Câmpşor şi amenajăm un coridor pentru biciclete între Ştrand şi parcul Sub Arini. De asemenea, am extins zonele pietonale din centru şi vom continua să le extindem pe măsură ce finalizăm parcările de mare capacitate de pe inelul central”, a explicat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Primăria Sibiu a pregătit ca în fiecare an un program pentru a participa la acest eveniment. În perioada 18-20 septembrie este propusă închiderea accesului auto în Piaţa Mică, Piaţa Schiller, pe str. Arhivelor şi pe strada Centumvirilor. În spaţiile eliberate de maşini vor avea loc mici momente muzicale.

În 19 şi 20 septembrie se vor desfăşura două concursuri cu premii pentru cei care folosesc bicicleta sau trotineta: un concurs pentru cei mici în Grădina Zoologică şi un concurs pentru cei mari care vor merge cu bicicleta sau trotineta la câteva obiective din oraş, bifându-le cu fotografii.

Ca în fiecare an, programul va avea parteneri implicaţi: Muzeul Astra şi Grădina Zoologică vor acorda gratuitate la intrare celor care sosesc pe jos, cu bicicleta sau cu trotineta în perioada 19-20 septembrie. Tursib va oferi gratuitate călătorilor în aceeaşi perioadă.

 

CITEȘTE ȘI:

Consecinţele fiscale pentru munca de acasă

Engie alocă peste 5 mil. euro pentru servicii de administrare a flotei

Tractoare electrice pentru agricultură: autonomie, avantaje, dezavantaje

 

Adaugati comentariu