Și Olanda impune autoizolarea pentru românii care intră în țară

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu informaţiile oficiale comunicate de către autorităţile olandeze Ambasadei României la Haga, începând cu data de 9 iulie 2020, cetăţenilor care se deplasează din România în Olanda le este recomandată ferm autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile din momentul intrării pe teritoriul Regatului Ţărilor de Jos.
olanda

De asemenea, MAE precizează că, potrivit Ministerului Sănătăţii, Bunăstării şi Sportului din Olanda, toţi pasagerii cu vârsta peste 13 ani care pleacă, sosesc sau tranzitează aeroporturile din Regatul Ţărilor de Jos, indiferent de ţara din care sau spre care călătoresc, au obligaţia de a completa o declaraţie de sănătate pe propria răspundere. Personalul din cadrul aeroportului va efectua verificări aleatorii ale pasagerilor, solicitând prezentarea declaraţiei completate şi semnate.

Informaţii cu privire la noua măsură, precum şi declaraţia menţionată anterior sunt disponibile la următoarele linkuri:
https://www.government.nl/documents/publications/2020/07/07/information-for-passengers-flying-to-and-from-the-netherlands şi
https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reisadvies-roemenie

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga + 31 70 354 15 80; + 31 70 322 86 12 şi + 31 70 331 99 80, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice + 31 651 596 107.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://www.mae.ro/node/51932, http://haga.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

CITEȘTE ȘI:

Ludovic Orban: ”Fără milă faţă de cei care încalcă regulile de protecţie sanitară”

În 24 din 25 de accidente cu autoturisme cu volan pe dreapta, vina a aparținut șoferilor

Bosch inaugurează noua clădire de birouri a Centrului de Inginerie din Cluj

 

Adaugati comentariu