Ludovic Orban: ”Fără milă faţă de cei care încalcă regulile de protecţie sanitară”

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, la începutul ședinței de Guvern, că instituţiile de control trebuie să fie mobilizate în teren şi să controleze la sânge dacă regulile de protecție sanitară sunt respectate. „Fără milă faţă de cei care încalcă regulile de protecţie sanitară”, le-a spus acesta miniștrilor.
Orban

„Creşterea numărului de cazuri diagnosticate pozitiv trebuie să ne pună în gardă şi solicit fiecărui ministru să cereţi mobilizare generală în ministerele pe care le conduceţi. Toate ministerele trebuie să fie mobilizate la maxim în bătălia anti-COVID şi să ia toate măsurile pentru a reduce numărul persoanelor infectate. Mare parte din oameni respectă regulile de protecţie sanitară. Din păcate, avem şi agenţii economici şi cetăţeni care nu respectă. Fără milă faţă de cei care încalcă regulile de protecţie sanitară. Toate instituţiile de control trebuie să fie mobilizate în teren şi să controleze la sânge dacă aceste reguli sunt respectate. Toţi agenţii economici, actorii instituţionali care sunt obligaţi să organizeze activităţile într-un mod reglementat sunt responsabili să asigure aplicarea”, a afirmat Ludovic Orban.

Acesta le-a cerut miniştrilor ca verificărilesă înceapă de la ministerele pe care le conduc.

„Solicitaţi raport zilnic din partea fiecărei instituţii de control privitor la personalul aflat în teren, mai scoateţi-i din birou, toată lumea să fie în teren. Toate instituţiile cu atribuţii de control trebuie să asigure controlul respectării legislaţiei şi în alte domenii. În acest moment, prioritate zero este controlul respectării normelor de protecţie sanitară. Vreau să începeţi chiar cu instituţiile pe care le conduceţi. Cine nu respectă regulile de protecţie sanitară sancţiune sau chiar amendă”, a conchis Orban.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi că au fost confirmate 614 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de cazuri înregistrate într-o zi, de la debutul pandemiei în România, astfel că totalul a ajuns la 30.879. De asemenea, 17 persoane au decedat, bilanţul deceselor ridicându-se la 1.834.

 

CITEȘTE ȘI:

În 24 din 25 de accidente cu autoturisme cu volan pe dreapta, vina a aparținut șoferilor

Bosch inaugurează noua clădire de birouri a Centrului de Inginerie din Cluj

Ajutorul de stat pentru companiile mari, aprobat de Comisia Europeană

 

Adaugati comentariu