sharetoo, prima soluţie de corporate car sharing din România

Porsche Finance Group (PFG) lansează sharetoo, prima soluţie de corporate car sharing din România, sub brandul internaţional al grupului. sharetoo se adresează atât companiilor cu nevoi flexibile de mobilitate, cât şi angajaţilor acestora.

Potrivit reprezentanţilor PFG, flexibilitatea este punctul central al serviciului, întrucât companiile îşi pot configura flota auto în funcţie de propriile nevoi: le stau la dispoziţie toate brandurile auto ale grupului Volkswagen comercializate de Porsche România, pot stabili perioada de utilizare dorită şi beneficiază de o alocare transparentă a costurilor.

„Procesul este foarte simplu: membrii echipei se conectează la o platformă online şi îşi rezervă o maşină, pe care o deschid cu ajutorul telefonului, fără cheie. Am fost încurajaţi de feedback-ul pozitiv din etapa-pilot, în care mai mult de 600 de persoane au avut acces la serviciu”, a declarat Radu Manea, Head of Fleet Management Porsche Finance Group România.

Serviciul a fost testat începând din 2016, sub marca locală RideON. România s-a numărat printre primele pieţe ale grupului care au implementat această soluţie. În etapa-pilot, serviciul a fost utilizat de angajaţii companiilor Porsche în România, precum şi de câţiva clienţi strategici, cu care grupul are în derulare parteneriate pe termen lung. Mai mult, iniţiativa locală a inspirat şi alte pieţe să testeze ideea şi a contribuit la lansarea internaţională a noii directii de business a Grupului Porsche Bank, sub noul brand sharetoo.

„Am pornit proiectul de car sharing, numit iniţial RideON, alături de o echipă dedicată şi motivată de angajaţi ai Porsche Finance Group, alături de care am pus pe picioare un proiect-pilot de succes. Am pornit totul de la zero, de la o idee, în care am crezut cu toţii şi care ne-a motivat să lucrăm susţinut ca echipă, cu pasiune şi încredere. Iată că eforturile noastre sunt recunoscute astăzi, când mă bucur să pot spune că proiectul-pilot început în România este parte fundamentală a noii direcţii strategice de business a grupului: sharetoo – Mobility by Porsche Bank”, a adăugat Andrei Constantinescu, CFO Porsche Finance Group România.

Noul serviciu este disponibil din 10 octombrie 2017 şi propune, în primă fază, două tipuri de produse de corporate car sharing. Primul se adresează companiilor cu nevoi sporite de mobilitate, care doresc să utilizeze o flotă adaptată nevoilor lor individuale şi să ofere, totodată, un beneficiu suplimentar angajaţilor. Cel de-al doilea este adresat reţelei naţionale de distribuitori autorizaţi ai mărcilor comercializate de Porsche România, alături de care Porsche Finance Group doreşte să obţină acoperire naţională pentru sharetoo. Flota sharetoo este integral configurabilă pe nevoile individuale ale fiecărui client şi se bazează pe mărcile Volkswagen Group.

„Serviciul de car sharing permite companiilor să optimizeze gestionarea flotelor şi să reducă semnificativ costurile legate de acestea pe termen lung. Este o soluţie atractivă şi eficientă de mobilitate, pentru că prezintă avantaje inclusiv pentru angajaţi, nu doar pentru companie. Aceştia pot utiliza maşinile din flotă nu doar pentru deplasările de serviciu, ci şi în regim privat, pentru mai mult confort şi timp economisit”, a explicat David Gedlička, CEO Porsche Finance Group România.

Toate maşinile din flota sharetoo sunt echipate cu tehnologie car sharing de ultimă generaţie, furnizată de liderul mondial în domeniu. Această tehnologie facilitează atât monitorizarea şi gestionarea maşinilor, prin intermediul unei interfeţe dedicate, cât şi o experienţă simplă şi confortabilă pentru utilizatorul final. Acesta poate deschide şi închide maşina direct de pe smartphone, prin intermediul unei aplicaţii disponibile pentru sisteme Android şi IOS. În plus, garanţia utilizării unei maşini noi, bine întreţinute, reprezintă un plus de siguranţă pentru companie şi angajaţi.

Serviciul este lansat oficial în România şi Austria şi va fi disponibil pe toate pieţele grupului în următorii ani. În viitor, programul va include şi o soluţie pentru clienţii privaţi.

Porsche Finance Group este furnizorul de soluţii complete şi eficiente de mobilitate pentru clienţii mărcilor concernului Volkswagen: Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda, Volkswagen Autovehicule Comerciale, Porsche, MAN şi Das Weltauto. Grupul este prezent pe piaţa românească din 1999 şi include cinci companii: Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility şi Porsche Asigurări. Porsche Finance Group oferă clienţilor săi soluţii eficiente şi rapide pentru achiziţionarea automobilului dorit, conform conceptului „one-stop-shop”: achiziţionare directă, în showroom, finanţare prin leasing sau credit, asigurare pentru maşină şi o administrare eficientă a flotelor de maşini.

Porsche Finance Group este filiala locală a Porsche Bank A.G. În calitate de subsidiară a Porsche Holding, cu sediul la Salzburg, Porsche Bank A.G. este o companie internaţională specializată în servicii de finanţare şi asigurare auto. Porsche Holding are peste 50 de ani de experienţă în finanţarea şi asigurarea auto şi este parte a Volkswagen Group.

Porsche Leasing România IFN SA oferă leasing financiar pentru persoane fizice şi companii.
Porsche Bank România este prima bancă auto specializată de pe piaţa românească şi oferă credite pentru autoturisme.
Porsche Broker de Asigurare completează gama de servicii cu intermedierea de asigurări CASCO şi RCA.
Porsche Mobility ofera servicii de management de flote, leasing operaţional şi, incepand din 10 octombrie 2017, servicii de corporate carsharing.
Porsche Asigurări închide cercul serviciilor integrate ale Porsche Finance Group. Compania oferă asigurarea CASCO, valabilă în toată Europa, pentru maşinile noi şi rulate, achiziţionate în leasing sau credit prin companiile grupului – Porsche Leasing, Porsche Mobility sau Porsche Bank – sau pentru cele achiziţionate cu plata în numerar.

Adaugati comentariu