Advertisement

Electric Up 2
Home Piaţa auto Flotă verde Sesiune de finanţare prelungită în programul ”Infrastructura de alimentare verde în municipii”

Sesiune de finanţare prelungită în programul ”Infrastructura de alimentare verde în municipii”

Ministerul Mediului a prelungit până la finalul anului termenul de depunere a dosarelor de finanţare în programul destinat infrastructurii de încărcare a maşinilor electrice în oraşele din România, ”Infrastructura de alimentare verde în municipii”.

În cadrul unei întrevederi cu premierul Ludovic Orban și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a discutat şi despre programele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), în mod special despre cele care au impact în reducerea poluării aerului din Bucureşti, precum programul ”Infrastructura de alimentare verde în municipii”.

„Am decis prelungirea până la finalul anului a termenului de depunere a dosarelor de finanţare pentru programul prin care oraşele din România pot construi reţele de încărcare pentru maşinile electrice, program cu un buget de 92 de milioane de lei. Până acum au fost depuse cereri de finanţare de către 38 de municipii din ţară. În total, cele 38 de oraşe vor construi 291 de staţii de reîncărcare rapidă cu peste 600 de puncte de încărcare. Deşi Bucureştiul avea la dispoziţie un buget de 23,8 milioane de lei pentru crearea unei infrastructuri verzi în Capitală, vechea administraţie a PMB nu a depus nicio cerere de finanţare. Asta în condiţiile în care aproximativ 40% din maşinile electrice puse în circulaţie prin Rabla Plus circulă în Bucureşti. Prelungirea termenului de depunere dă şansa noii administraţii să demareze şi ea construcţia reţelelor de încărcare a maşinilor electrice în Bucureşti”, a arătat Mircea Fechet.

Conform Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ, finanţarea se acordă în procent de până la 90% din cheltuielile eligibile, iar pentru instalarea unei staţii de reîncărcare se finanţează cel mult cu 190.000 de lei.

 

CITEȘTE ȘI:

Austria intră într-o carantină similară celei din primăvară, până pe 6 decembrie

Volkswagen planifică investiții de 73 mld. euro în vehicule ”verzi” și tehnologie digitală

Excepțiile pentru transportul rutier prevăzute în HG privind prelungirea stării de alertă

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

acea
Flotă verdeIndustrie auto

ACEA, despre taxarea importurilor din China: Concurența sănătoasă stimulează inovația și alegerea consumatorilor

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a luat act de faptul că...

Flotă verde

IVECO lansează oficial, în România, eDaily, platforma complet electrică pentru autoutilitare mici

IVECO anunță lansarea pe piața din România a vehiculului complet electric IVECO...

Ford E-Transit
Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

Ford E-Transit. Actualizări importante

Ford Pro introduce opțiunea de autonomie extinsă pentru E-Transit și crește versatilitatea...