Serviciu integrat de plată a autostrăzilor

T-Systems International GmbH, Daimler AG și DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG doresc să coopereze pentru a dezvolta sistemul European Electronic Toll Services (“EETS”) în toată Europa. Forma anticipată de colaborare va fi sub formă de joint venture.

Cele trei companii pun la punct un sistem care va permite plata automată a taxelor de autostradă. Aceasta va fi făcută prin intermediul unui dispozitiv care va fi montat pe mașini. Acesta va transmite, fie prin GPRS fie prin alte mijloace de comunicare online, datele de facturare ale companiei ce utilizează vehiculul pe care este montat. Prin urmare, șoferii vor putea conduce liniștiți și nu vor mai trebui să oprească la ghișeele de autostradă pentru achitarea taxelor.

Momentan se lucrează pe mai multe planuri, inclusiv la un dispozitiv performant care să anuleze complet erorile de aparatură. Lansarea pe piața europeană este așteptată la începutul lui 2018, iar primele țări unde acesta va funcționa vor fi: Belgia, Germania, Austria, Franța și Polonia. Ulterior, acestora li se vor mai adăuga Italia, Portugalia, Spania și Ungaria.

Cu ajutorul acestor dispozitive se vor putea achita toate taxele de drum curente, prcum cele de autostradă, de poduri importante și tuneluri.

dkv-autostrada01

 

Adaugati comentariu