Senzorii de parcare nu sunt un lux

Poate ești unul dintre cei 99% dintre șoferi pentru care una dintre cele mai mari provocări este parcarea perfectă. Și când spun perfectă, mă refer la situația în care mașina nu atinge pe nimeni și nimic, poti deschide ușile mașinii pentru a ieși cu lejeritate, iar accesul la portbagaj nu este blocat. Și tu vrei să poți parca perfect mașina, fără prea multe manevre inutile, nu?
Parcare Citroen C1 vs Skoda Citigo (3)

Multe masini din ziua de azi au cel putin un unghi mort in care vizibilitatea este zero si care ingreuneaza nu numai virajele, ci si parcarea. Pentru a remedia acest lucru, producatorii echipeaza masinile cu sistem de parcare cu senzori sau sistem de asistare a parcarii cu o camera pe spate. Daca masina ta nu are niciunul dintre aceste sisteme, nu este nicio problema. Acum exista solutii care te asista la parcarea pefecta a masinii, indiferent de cat de dificil este locul de parcare.

Solutia este data de senzorii de parcare, in special cei pentru spate, ce pot fi cumparati si instalati ulterior fara nicio problema, iar pretul este destul de accesibil. Doar rezerva-ti o ora pentru a te ocupa de instalare, dupa care poti porni la drum. Soferii experimentati stiu ca senzorii de parcare le usureaza foarte mult viata la volan.

Senzorii de parcare sunt plasati pe barele de protectie ale vehiculelor pentru a informa soferii despre obstacolele din jurul masinii. Acesti senzori reprezinta un avantaj valoros pentru orice vehicul si sunt deosebit de utili pentru acele vehicule cu unghi mort destul de mare. Senzorii de parcare sunt esentiali pentru situatiile in care spatiile de parcare sunt inguste si cand este necesar ca masina sa fie parcata repede (iti suna familiar acest scenariu?).

parcare-floteauto

 

De asemenea, senzorii de parcare sunt foarte utili pentru parcare paralela. Soferii trebuie sa tina cont de faptul ca senzorii de parcare sunt meniti sa functioneze doar ca un ajutor de parcare si nu elimina toate pericolele din parcare. Senzorii sunt adesea trecuti cu vederea ca accesoriu auto sau sunt considerati doar ca un lux disponibil pentru cateva modele de masini scumpe. Din fericire, soferii au acum optiunea de a instala kituri de senzori de parcare pe vehiculele lor.

 

Exista doua tipuri principale de senzori de parcare: electromagnetici si ultrasonici. Pentru ca ai pornit deja in cautarea setului de senzori de parcare potrivit pentru masina ta, a venit momentul sa ai in vedere cateva considerente importante.

In primul rand, trebuie sa iei in considerare tipul de vehicul pe care va fi instalat si acoperirea de care are nevoie, unde vor fi amplasati senzorii, metoda de feedback preferata, daca senzorii sunt wireless sau nu si bugetul disponibil.

De exemplu, kit-ul de senzori de parcare 9500FR de la renumitul brand Directed Electronics (a castigat peste 400 de premii ale industriei, in ultimii 28 de ani) are 8 senzori fata si spate, calculeaza exact distanta in metri pana la orice obstacol, indiferent de factorii atmosferici (ploaie, ninsoare sau ger). Sistemul lui de avertizare acustica functioneaza in 3 trepte, in functie de distanta pana la obstacol. Pentru mai putin zgomot la bord si un mai bun control al informatiei, sistemul Directed 9500FR vine cu doua moduri de activare si dezactivare a senzorilor datorita butonului dedicat. Modurile difera in functie de felul in care masina comunica informatia legata de viteza, digital sau analogic. Mai multe detalii gasesti aici.

Dezvoltarea tehnologiei a facut parcarea mai sigura si mai rapida datorita acestor senzori de parcare pentru vehicule. Desi senzorii de parcare sunt pre-instalati pe multe vehicule de lux, acestia sunt acum accesibili soferilor pentru a fi instalati cu usurinta pe orice tip de masina.

 

Adaugati comentariu