Șeful VW: Războiul din Ucraina ar putea avea un impact economic negativ mai mare decât pandemia

Invazia Ucrainei de către Rusia ar putea avea implicații mai grave pentru industria auto și economia Europei decât pandemia, a declarat șeful Grupului Volkswagen, Herbert Diess, într-un interviu acordat Financial Times.herbert diess

Potrivit acestuia, întreruperile din lanțurile de aprovizionare „ar putea duce la creșteri uriașe de prețuri” și la „deficit de energie și inflație”.

Cel mai mare producător de automobile din Europa a fost puternic afectat de problemele de aprovizionare generate de războiul din Ucraina, fiind forțat să oprească producția la fabricile din Germania, de la Zwickau și Dresda din Germania.

Totodată, Volkswagen a suspendat comenzile pentru mai multe modele hibrid plug-in, din cauza „cererii și limitărilor în furnizarea de semiconductori”, inclusiv pentru Golf, Passat și Tiguan.

„Amenințarea acestui război pentru Germania și Europa este uriașă”, a spus Diess, care a subliniat dependența Germaniei de energia și materiile prime rusești.

„Dacă vă imaginați un scenariu în care am întrerupe relațiile de afaceri cu Rusia, ceea ce probabil ar trebui să facem dacă acest conflict [nu încetează], nu ați mai putea cumpăra energie și asta ar duce la o situație care ar putea impact considerabil în Europa și Germania”, a mai arătat Diess.

Grupul Volkswagen a suspendat recent producția la fabricile sale din Kaluga și Nijni Novgorod din Rusia și a încetat să mai vândă mașini în țară.

Uzina din Kaluga are 4.000 de angajați și produce modelele Volkswagen Tiguan, Volkswagen Polo, Skoda Rapid, Audi Q7 și Audi Q8.

La uzina de la Nijni Novgorod sunt produse modelele Volkswagen Taos, Skoda Kodiaq, Skoda Karoq și Skoda Octavia.

Financial Times a mai relatat că Herbert Diess este în favoarea „sancțiunilor maxime”, dar a cerut negocieri pentru a preveni un „război fără sfârșit în Ucraina”.

 

CITEȘTE ȘI:

Trei oferte pentru construcția secțiunii Cornetu – Tigveni a Autostrăzii Sibiu – Pitești

Irlanda a redus accizele la benzină și motorină pe fondul exploziei prețurilor la carburanți

 

Adaugati comentariu