Șeful Daimler Trucks a devenit președintele diviziei de vehicule comerciale a ACEA

Martin Daum, CEO al Daimler Trucks AG, este noul președinte al diviziei pentru vehicule comerciale a Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).
Martin Daum - CEO Daimler Trucks AG

La începutul acestui an Martin Daum, CEO al Daimler Trucks, a preluat funcția de președinte al diviziei pentru vehicule comerciale a CEA de la Henrik Henriksson, CEO al Scania.

După un an dificil în care Henrik Henriksson a avut ingrata sarcină de a conduce constructorii europeni de vehicule comerciale într-o perioadă grevată de pandemie, acest rol îi revine în 2021 lui Martin Daum. Noul președinte ACEA Commercial Vehicle Board nu este altul decât cel care, din noiembrie 2019, deține funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Daimler Trucks AG și este membru în board-ul întregului grup Daimler.

daimler trucks

Martin Daum deține un master în studii economice de la universitatea din Mannheim, iar cariera sa în cadrul Daimler a început în 1987. După mai multe funcții de conducere în vânzări și marketing – în Germania și Statele Unite – el a devenit, în 2002, membru al Comitetului Executiv al Mercedes-Benz Trucks Europe.

În 2009 Daum a fost numit președinte și CEO al Daimler Trucks North America și al companiilor afiliate, iar în martie 2017 a preluat conducerea diviziei Daimler Trucks and Buses a grupului german. Ulterior, în 2019, a fost numit președinte al Consiliului de Administrație al Daimler Trucks AG.

Șeful Daimler Trucks trebuie să negocieze cu autoritățile europene în numele ACEA

Deja bun cunoscător al tematicii dificile abordată în discuțiile dintre ACEA și autoritățile europene, Martin Daum consideră că „schimbările climatice se află în fruntea agendei industriei vehiculelor comerciale, aceasta fiind o provocare fundamentală pentru umanitate și economia globală. Prioritatea noastră în acest an este colaborarea cu factori de decizie politică pentru a deschide calea către transportul rutier neutru din punct de vedere al emisiilor. Acest proces trebuie să accelereze pentru că, ulterior, clienții noștri au nevoie de circa zece ani pentru a își reînnoi complet flotele. Obiectivul nostru este crearea unui sector de transport rutier de marfă complet neutru în materie de CO2 până în 2050”.

Totodată, el susține că transformarea sectorului vehiculelor comerciale „va fi fără precedent, atât în ​​ceea ce privește viteza, cât și amploarea. Suntem pregătiți pentru a implementa o foaie de parcurs clară”.

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) are sediul la Bruxelles și este organizația patronală a celor mai mari 16 producători de autoturisme, autoutilitare, camioane și autobuze din UE. Divizia sa de vehicule comerciale include DAF Trucks, Daimler Trucks, Ford Trucks, IVECO, MAN Truck & Bus, Scania și Volvo Group.

Adaugati comentariu