Sectorul auto acoperă 80% din portofoliul BCR Leasing

BCR Leasing a acordat în 2016 finanţări pentru bunuri în valoare de 220,1 milioane euro, în creştere cu 28% faţă de anul precedent, avansul fiind susţinut mai ales de segmentul de autoturisme, care a generat finanţări mai mari cu 40%.leasing-financiar-parc-floteauto

Pe lângă segmentul de autoturisme, creşteri importante ale finanţărilor au fost înregistrate anul trecut la vehicule comerciale uşoare (+78%), in timp ce segmentul de vehicule comerciale grele a crescut cu 7%.

Finanţările pentru segmentul de leasing pentru echipamente au crescut cu 28% faţă de anul precedent.

Compania a înregistrat în 2016 un profit de 27,3 milioane lei, iar veniturile totale ale companiei au ajuns la nivelul de 178,7 milioane de lei.

BCR Leasing avea la finele anului trecut un portofoliu compus din 80% leasing auto şi 20% leasing pentru echipamente şi utilaje. Finanţările pentru autoturisme au reprezentat aproximativ 25% din portofoliu, vehiculele comerciale uşoare – 10%, iar vehiculele comerciale grele – 45% din totalul finanţărilor companiei.

Compania a încheiat, la sfârşitul lunii februarie, al 100.000-lea contract din portofoliu, parte dintr-o tranzacţie mai mare de finantare a unei semiremorci în valoare de 22.500 euro, acordat unei firme din Sebeş.

Adaugati comentariu