Seat se va retrage de pe piaţa din Rusia în 2015

Constructorul auto spaniol Seat, divizie a grupului auto german Volkswagen, a decis să iasă de pe piaţa din Rusia la începutul anului următor, din cauza deprecierii rublei şi a perspectivelor economice pesimiste, informează un articol publicat în cotidianul economic rus Kommersant.
seat

Citând surse din interiorul companiei, Kommersant susţine că Seat va înceta să mai vândă autovehicule pe piaţa din Rusia de la 1 ianuarie 2015 şi a început deja să-şi reducă reţeaua de reprezentanţe şi personalul. Sursa a precizat că printre motivele care stau la baza deciziei se numără deprecierea rublei ruseşti, care a pierdut un sfert din valoare în raport cu moneda euro de la începutul anului.

Seat este prezent pe piaţa din Rusia din 2012 însă prezenţa sa a fost una nesemnificativă. În 2013 constructorul auto spaniol a vândut 3.400 de unităţi pe piaţa din Rusia, mai puţin de 1% din vânzările mondiale ale Seat.

Mulţi constructori auto străini au investit masiv în producţia de vehicule în Rusia, care în 2012 a devenit a doua mare piaţă auto din Europa şi pe termen mediu ar urma să treacă în faţa liderului Germania.

În ultimul an însă constructorii auto europeni şi-au redus operaţiunile din Rusia având în vedere că în perioada iulie-septembrie vânzările de autoturisme au înregistrat o scădere de peste 20%.

Adaugati comentariu