Se reia licitatia pentru VO Tecuci, locul unde Răzvan Cuc a făcut ”show” în fața presei

Vă mai amintiți de gestul teatral al lui Răzvan Cuc, fostul ministru al Transporturilor, care a rupt contractul pentru Varianta de Ocolire Tecuci în fața camerelor de filmare? Dacă nu vă amintiți, nu ati pierdut nimic, pentru că oricum gestul nu a avut nicio finalitate. De abia acum, la aproape un an și jumătate de la ”show-ul” fostului ministru al Transporturilor, CNAIR lansează licitația pentru finalizarea construcției.
Tecuci

Varianta de ocolire Tecuci trebuia să fie o investiţie care să preia traficul de tranzit între DN 24 şi DN 25 şi să scoată circulația vehiculelor grele din oraș. Totodată, șoseaua de centură urma să reducă numărul accidentelor, timpul de tranzit, poluarea şi să stimuleze economia din zona de sud a localității.

Valoarea inițială a contractului a fost de 49 milioane de lei.

Lucrările, începute în 2012 de compania portugheză Sociedade de Construcoes Soares Da Costa, subcontractate ulterior firmei gălăţene Atlas SA, au fost abandonate în 2013, apoi au fost reluate în 2015, cu un nou constructor, Eurocogen filiala Aninoasa – Aleandri – Pasquale ALO. Termenele de finalizare s-au epuizat pe rînd: decembrie 2013, august 2016, iunie 2017, octombrie 2018 și iunie 2019.

Valoarea contractului, incheiat in 2015 cu noul constructor, se ridica la 51,5 milioane de lei, fara TVA.

În mai anul trecut, ministrul de atunci al Transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat șantierul, constatând un ritm de lucru foarte lent. Ca atare, a rupt contractul în fața presei, însă nu a mai făcut niciun demers pentru continuarea lucrărilor, finalizate în proporție de 58%.

Acum, CNAIR a publicat în SICAP anuntul de participare la licitatie, valoarea estimată a contractului pentru finalizarea investiției fiind de 49,8 milioane de lei

În criteriul de atribuire a contractului pentru VO Tecuci, prețul are o pondere de 88%, iar ofertarea unei perioade de garanție a lucrărilor suplimentară față de cea minim acceptată de 36 de luni, de 12%.

Pentru a putea participa la licitație, ofertantul trebuie să demonstreze ca cifra de afaceri anuala totală a fost de minim 12.500.000 Lei in fiecare dintre exercitiile financiare aferente anilor 2017, 2018 si 2019.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 5 octombrie 2020.

Potrivit CNAIR, încheierea contractului de achizitie publica este conditionata de obtinerea sau aprobarea finantarii lucrarilor din fonduri de la bugetul de stat sau fonduri europene nerambursabile.

Durata contractului este de 48 luni și cuprinde 12 luni perioada de execuție a lucrărilor și 36 de luni perioada de garanție.

Varianta Ocolitoare a Tecuciului trebuie să aibă o lungime de numai 6,945 de km, două pasaje, opt podeţe şi trei intersecţii.

 

CITEȘTE ȘI:

Jeep Wrangler vs Ford Bronco: războiul dealerilor

Încep plăţile a 41,5% din salariu pentru angajaţii reveniți din şomajul tehnic

Dilema constructorilor de SUV și emisiile de CO2. Oricum pierd bani

 

 

Adaugati comentariu