Se pregătește semnarea contractelor pentru primele două loturi ale Autostrăzii Ploiești-Buzău

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins astăzi contestația depusă de compania turcă Nurol Insaat ve Ticaret și a decis că Asocierea româno-italiană Impresa Pizzarotti & C – Pizzarotti – Retter Project Management poate semna contractul pentru construcția celor 21 de km ai Lotului 1 Dumbrava - Mizil, parte din sectorul de autostradă Ploiești - Buzău, a anunțat astăzi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Buzău

După semnare, constructorii au la dispoziție 20 de luni pentru finalizarea contractului în valoare de 1,468 miliarde de lei (fără TVA), finanțat prin PNRR.

Construcția Lotului 1 presupune și realizarea a 14 poduri și a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 550 m.

Pentru Lotul 2 (Mizil – Pietroasele), cu o lungime de 28,35 km, CNSC a soluționat deja contestația depusă la rezultatul procedurii, încă din data de 29 aprilie. Ministrul Transporturilor spune că, în scurt timp, și contractul pentru Lotul 2 va putea fi semnat cu Asocierea de constructori români și bulgari, Coni-Trace, desemnată inițial CNAIR. În acest caz, contractul are o valoare de 1,249 miliarde de lei (fără TVA).

Pentru Lotul 3 (Pietroasele – Municipiul Buzău), cu o lungime de 14 km, contestațiile sunt în procedură de soluționare la Curtea de Apel București. Asocierea desemnată câștigătoare de CNAIR este Drum Asfalt-Ilgaz-OPR-Obras-Trameco, formată din constructori români, spanioli și turci.

Întregul sector Ploiești – Buzău al Autostrăzii A7 Moldova are o lungime totală de 63,25 km și o valoare estimată de 4,3 miliarde lei, alocați prin PNRR. Construcția include 6 noduri rutiere; 160 de ha de perdele forestiere; 42 de poduri + pasaje, precum și 4 spații de servicii moderne, dotate și cu stații de încărcare electrice.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Restricții de circulație. Lucrări la podul peste Topolog, pe DN 7, între Râmnicu Vâlcea și Pitești

Sorin Grindeanu: 617 milioane de euro vor fi alocate pentru siguranţa rutieră în următorii 7 ani

 

 

 

Adaugati comentariu