Se circulă pe autostrada A3, între Biharia și Borș. PTF Borș II este operațional

Traficul rutier pe tronsonul de autostradă dintre Biharia și Borș, în lungime de 5,35 km, a fost deschis vineri, 4 septembrie, prin intermediul acestui sector de drum realizându-se și interconectarea Autostrăzilor A3 din România și M4 din Ungaria. Totodată, a fost inaugurat și un nou punct de trecere a frontierei (PTF) între cele două țări, Borș II.
biharia

Valoarea contractului pentru proiectarea și execuția tronsonului de autostradă Biharia – Borș, parte a Autostrăzii Transilvania, a fost de 145,66 milioane de lei fără TVA.

”Astăzi deschidem oficial traficul din ambele direcţii pe secţiunile de autostradă corespunzătoare A3 şi M4 şi inaugurăm, totodată, şi punctul de control la trecerea frontierei de pe teritoriul Ungariei”, a declarat Lucian Bode.

Potrivit acestuia, este vorba de o a doua colaborare cu partea maghiară în domeniul transfrontalier, după acordul deja implementat pentru conexiunea A1 Nădlac – Arad – M 43 Csanadpalota-Mako-Szeged.

Bode a adăugat că se are în vedere şi un al treilea acord, partea română aprobând în luna august un memorandum în acest sens, pentru stabilirea conexiunii dintre drumul expres Satu Mare – Oar din România şi drumul expres Mateszalka – Csenger din Ungaria, un nou punct de trecere a frontierei urmând a fi inaugurat în 2024.

Punctul de trecere este construit de partea ungară, la circa 700 de metri pe teritoriul Ungariei, cu 10 benzi pe fiecare sens, intrare şi ieşire, respectiv patru pentru autoturisme, două pentru autocare şi patru pentru automarfare. Pentru a deservi non-stop cele 20 de artere, Poliţia de Frontieră a suplimentat personalul cu 150 de poliţişti de frontieră.

Punctul de trecere a frontierei Borş II – Nagykereki va funcţiona zilnic.

 

CITEȘTE ȘI:

Revenirea în ”V” a economiei – o certitudine, afirmă ministrul Finanțelor

Serviciile de taxi și de închiriere din aeroporturi, la control

Programul Electric Up. Sprijin bugetar pentru instalarea staţiilor de reîncărcare

 

Adaugati comentariu