Revenirea în ”V” a economiei – o certitudine, afirmă ministrul Finanțelor

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu consideră că revenirea în ”V” a economiei este o certitudine, în condițiile în care datele oficiale de la Institutul Naţional de Statistică şi Eurostat confirmă acest scenariu.
Sărbătorile de Paști

”Am promis și am livrat. Am spus că fac totul ca economia să aibă o revenire în V. Astăzi nimeni nu mai neagă acest lucru. Toate datele oficiale, INS și EUROSTAT, confirmă acest scenariu. Nu ne oprim aici. Aceasta este o lecție clară și usturătoare pentru mulți. În perioada de criză am reușit această performanță pentru că am injectat lichiditate în economie de la ministerul de finanțe (după 7 luni 27.01 mld lei, 2,55% din PIB, au rămas în mediul economic prin facilitățile fiscale, investiții și cheltuieli excepționale adoptate pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19 ) și am crescut masiv investițiile (record după 8 luni -24.7 miliarde lei). Totul a fost posibil pentru că noi, liberalii, am avut un plan credibil și transparent de administrare a economiei. Am administrat cu prudență și respobnsabilitate finanțele României în cea mai grea perioadă din ultima sută de ani.”, a notat ministrul Finanțelor pe pagina de Facebook.

Potrivit acestuia, după 8 luni de zile, în plina criza economica, cu o creștere a deficitului generată de cheltuieli legate de COVID-19 (6.6 miliarde lei cheltuieli directe) și scăderea veniturilor bugetare, s-a reușit performanta de a SCĂDEA dobânzile pentru TOT portofoliul cu 0,2 puncte procentuale.

”O economie de aproape 100 milioane euro.Vom face totul, că și până acum, ca economia României să fie cât mai puțin afectată de cea mai mare criza economică globală din ultima sută de ani”, a conchis Florin Cîțu.

 

CITEȘTE ȘI:

Serviciile de taxi și de închiriere din aeroporturi, la control

Programul Electric Up. Sprijin bugetar pentru instalarea staţiilor de reîncărcare

Fraude și abuzuri în cazul daunelor auto deschise în baza RCA

 

 

Adaugati comentariu