Advertisement
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Se circula circulă în condiţii de iarnă în toată ţara

Se circula circulă în condiţii de iarnă în toată ţara

Circulaţia rutieră se desfăşoară, joi dimineaţă, în condiţii de iarnă în toată ţara, dar nu sunt drumuri închise din cauza vremii, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit CNAIR, în urma avertizării emise, miercuri, de Administraţia Naţională de Meteorologie, care vizează fenomene de ninsori şi strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitaţii mixte şi polei la nivelul întregii ţări, drumarii au acţionat cu 921 de utilaje şi au răspândit aproximativ 3.950 de tone de material antiderapant.

„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, arată CNAIR.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare de ninsori, vânt, precipitaţii şi polei care a intrat în vigoare la ora 22.00 şi va fi valabilă până vineri, la ora 12.00.

În intervalul menţionat, vor fi perioade cu precipitaţii, predominant ninsori, în toate regiunile şi se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova. În Dobrogea, sudul şi estul Munteniei, precum şi în sud-estul Moldovei vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp.

Potrivit ANM, mai ales în noaptea de joi spre vineri (10/11 ianuarie) şi pe parcursul zilei de vineri (11 ianuarie), vor fi intensificări temporare ale vântului în jumătatea de est a teritoriului şi la munte, cu viteze mai mari, rafale în medie de 55…65 km/h, pe crestele montane şi în Moldova, unde ninsoarea va fi viscolită.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bulgaria
Siguranţă rutieră

Timpi măriți de așteptare la punctele de trecere a frontierelor cu Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau...

Infotrafic
Siguranţă rutieră

INFOTRAFIC: 17 tronsoane de drumuri naţionale sunt închise circulației rutiere

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, luni, la...

decese rutiere
Siguranţă rutieră

Harta regiunilor UE cu cele mai multe decese rutiere

Eurostat a dat recent publicității o hartă a regiunilor din UE unde...