Autostrăzile, obiectivul ministrului interimar al Transporturilor

Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, a declarat că principalul său obiectiv sunt autostrăzile, atât în ceea ce priveşte implementarea într-un ritm mult mai rapid a contractelor aflate în derulare, cât şi demararea altor proiecte majore noi.
Ploieşti - Buzău

Aceasta a anunţat că va avea din nou o întâlnire cu companiile şi cu constructorii.

„Este nevoie, pe de o parte, să continuăm ceea ce în ultimii doi ani, 2017-2018, s-a făcut şi în acelaşi timp să demarăm proiecte majore noi, pentru că avem un Masterplan care a fost aprobat, adoptat atât de către noi, cât şi de şi Comisia Europeană şi pe care trebuie să îl urmărim şi să avem autostrăzi în România”, a spus Rovana Plumb.

Ea a menţionat că suma alocată pentru România pe infrastructura rutieră, feroviară şi navală este de 5,8 miliarde de euro.

„Din aceste 5,8 miliarde de euro suntem sub contract la 5,9 miliarde de euro, deci am depăşit un pic. Putem să depăşim 300% pentru că am aprobat acest lucru în colaborare şi cu acordul Comisiei Europene, şi de aceea aş vrea să pregătim şi să dăm drumul la proiecte majore pentru anii care urmează”, a spus minsitrul interimar al Transporturilor.

În opinia acesteia, pentru orice proiect major sau orice investiţie de calitate, cum ar fi autostrăzile, este nevoie de o pregătire de cel puţin trei ani.

„Aceste investiţii nu sunt făcute ca să se menţină pe o perioadă scurtă de timp, ci pe o perioadă foarte lungă de timp ceea ce înseamnă că este nevoie şi de o pregătire a documentaţiei foarte bună”, a explicat şeful interimar de la Transporturi.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în data de 7 ianuarie decretul pentru desemnarea ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, în funcţia de ministru interimar al Transporturilor.

 

Adaugati comentariu