Carlos Ghosn ar putea rămâne în arest cel puţin şase luni

Cererea avocaţilor de eliberare din arest a fostului preşedinte al Nissan, Carlos Ghosn, a fost respinsă de Tribunalul din Tokyo, avocaţii susţinând că nu există motive pentru reţinere, care durează de mai mult de 50 de zile.
carlos ghosn

Răspunsul instanţei japoneze a fost sec: „Cererea de anulare a detenţiei depusă marţi de avocaţii domnului Ghosn a fost respinsă în data de 9 ianuarie”.

Mandatul de arestare a lui Ghosn expiră vineri, însă avocaţii săi sunt sceptici în privinţa eliberării, aceştia avertizând că, probabil, clientul lor se va confrunta cu prelungirea perioadei de detenţie înainte ca acest caz să ajungă în instanţă, adică peste cel puţin şase luni.

Carlos Ghosn a dezminţit, în cadrul unei audieri publice la Tribunalul din Tokyo, acuzaţiile de nereguli financiare şi a protestat împotriva detenţiei sale prelungite.

„Onorată curte, sunt nevinovat de acuzaţiile care se aduc împotriva mea. Am acţionat întotdeauna cu integritate. Am fost acuzat pe nedrept”, se arată în declaraţia scrisă a lui Carlos Ghosn, care a apreciat acuzaţiile procurorilor împotriva sa ca fiind „neîntemeiate”.

A fost prima apariţie publică a lui Ghosn de când a fost arestat, în 19 noiembrie, de procurorii niponi. Carlos Ghosn, în vârstă de 64 de ani, a fost pus sub acuzare în Japonia pentru că a omis să declare autorităţilor bursiere venituri de aproximativ 5 miliarde yeni (38 milioane euro) realizate timp de cinci ani, în perioada 2010 – 2015.

La audiere, Ghosn a prezentat realizările pe care le-a obţinut la Nissan, inclusiv transformarea datoriei de 2.000 de miliarde de dolari din 1999 în surplus în 2006. Nivelul vânzărilor a fost mai mult decât dublu, de la 2,5 milioane de vehicule în 1999 la 5,8 milioane de unităţi în 2016, a spus fostul preşedinte al Nissan.

 

Adaugati comentariu