Scrisoare ARTRI către Comisarul pentru Transport

ARTRI și partenerii săi din Polonia, Bulgaria, Lituania și Croația au adresat o scrisoare Comisarului european pentru Transport, Violeta Bulc, și Comitetului Economic și Social al Parlamentului European în legătură cu presiunea excesivă pusă asupra transportatorilor de măsurile luate de unele state în procesul de adoptare al Directivei Detașării.Atragem atenția, totodată, că procedurile de infringement deschise împotriva statelor în cauză se derulează lent, iar efectele asupra transportatorilor se accentuează.

 

violeta-bulc-1

Pe această cale, asociațiile semnatare solicită să fie acceptate ca parteneri de negociere în procesul de dezbatere și adoptare a legislației din domeniu. Evaluând primele reacții la cele prezentate și la propunerile făcute, membrii alianței se așteaptă ca discuțiile să aibă loc cel târziu până la data de 30 iunie. Chiar dacă înaltul comisar Bulc consideră că Pachetul rutier nu mai trebuie amânat, perspectiva de a deschide un dialog permanent la acest nivel este pozitivă.

Asociația poloneză TLP a inițiat o contestare la Înalta Curte franceză a Legii Macron, iar procesul este deja în derulare.

Citește continuarea aici

 

Adaugati comentariu